Acasă Sport Începe noua competiție de rugby intern. Programul SCM-USAMVB Timișoara

Începe noua competiție de rugby intern. Programul SCM-USAMVB Timișoara

DISTRIBUIȚI

Noua competiție de rugby intern, Liga Națională, ia startul la finele acestei săptămâni. Va fi un format cu 14 echipe, împărțite în două grupe regionale.

Grupa 1 – CSM Știința Baia Mare, SCM-USAMVB Timișoara, CSU Cluj, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CSU Alba Iulia

Grupa 2 – CSA Steaua, CS Dinamo, CS Navodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CS Poli Iasi

CSU Arad, echipă repartizată în grupa noastră a anunțat că renunță la competiție, în vreme ce clubul din Suceava, tentat să ia aceeași decizie, s-a înscris în campionat.

În grupe, se joacă un tur Berger, adică șase partide pentru fiecare echipă. Primele două clasate se califică în play-off, iar celelalte echipe vor lua parte la play-out.

SCM-USAMVB Timișoara va disputa primul meci sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11,00, cu CSU Alba Iulia, la arena Gheorghe Rășcanu. Este prima partidă a alb-violeților după finala de Cupa României, câștigată cu 22-15, în fața formației CSM Știința Baia Mare (2 aprilie, stadionul Arcul de Triumf București).

2022, an aniversar

Timișoara aniversează în acest an o jumătate de veac de la primul titlu național, obținut de Universitatea, în 1972. Gruparea bănățeană este prima din afara Bucureștiului ce devenea campioană.

De asemenea, în 2022 se împlinește un deceniu de la primul titlu național din „perioada contemporană” a rugbiului timișorean.

Mai mult, acum un secol, în 1922, avea loc primul meci de rugby la Timișoara, unul demonstrativ, între două formații din București.

Timișoara este sextuplă campioană națională, în 1972, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017 și 2018.

Programul SCM-USAMVB Timișoara, în sezonul regular

Etapa I, 16 aprilie: CSU Alba Iulia (acasă)

Etapa II, 23 aprilie: Știința Baia Mare (deplasare)

Etapa III, 7 mai, Timișoara stă

Etapa IV, 14 mai, Universitatea Cluj (acasă)

Etapa V, 21 mai, Știința Petroșani (deplasare)

Etapa VI, 28 mai, RC Gura Humorului (acasă)

Etapa VII, 4 iunie, CSM Suceava (deplasare)

 

 

Comentarii

comentarii