Acasă Actualitate Începe războiul! ”Generalul” Nicolae Robu a prezentat armata care va lupta cu...

Începe războiul! ”Generalul” Nicolae Robu a prezentat armata care va lupta cu țânțarii și șobolanii – Video

DISTRIBUIȚI

La periferia Timişoarei, firma care se va ocupa pentru următorii patru ani de dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea spaţiilor publice din Timişoara şi-a prezentat, marţi, arsenalul şi a făcut câteva demonstraţii impresionante.

“Suntem la începutul unei lungi campanii prin care vom putea face şi în Timişoara, aşa cum scrie la carte, dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Din păcate mulţi ani nu am putut face acest lucru decât invocând forţa majoră. Azi firma care a semnat contractul în urma licitaţiei pe care câştigat-o ne prezintă efectivele de muncă, lucrători şi utilaje. Directorul general are libertatea deplină de a decide când şi cum să intervină pentru a avea eficienţă maximă, noi nu ne amestecăm. Pe noi ne interesează să nu ne mai pişte ţânţarii, să nu mai avem căpuşe, şoareci şi şobolani în oraş, să avem şi o dezinfecţie în oraş. Dacă vor fi reclamaţii, verificăm dacă este adevărată sesizarea, recurgem la informarea operatorului şi dacă este cazul, la penalizarea lui, dacă nu respectă obligaţiile contractuale”, a explicat primarul Nicolae Robu, la faţa locului.

2019 04 09 Prezentarea utilajelor și substanțelor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare de către operatorul de specialitate sub contract cu Primăria Timișoara, Coral Impex SRLDE MÂINE, ÎNCEPE DERATIZAREA!

Publicată de Nicolae Robu pe Marţi, 9 aprilie 2019

Potrivit conducerii S.C. CORAL IMPEX S.R.L. Ploieşti, care a câştigat licitaţia, activitatea va fi permanent monitorizată, sunt GPS-uri pe maşini, zilnic se va  face recepţia substanţelor cu care lucrăm, calitativ. “Noi deja ştim zonele cu infestare şi acolo vom acţiona cu predilecţie, chiar dacă dezinsecţia se va face în tot oraşul. Se vor face şi rapoarte/ procese verbale zilnice în care se se menţionează activitatea zilei, ce cantitate de substanţe s-a folosit, ce suprafaţă a fost acoperită, respectăm procedurile ISO (…). Când adie vântul, aerosolii sunt purtaţi pe suprafeţe foarte mari. Dacă nu sunt curenţi uşori de aer, eficienţa este mică”, a spus directorul general al companiei, Alexandru Badea.

După cinci ani în care timişorenii s-au apărat cum au putut de ţânţari şi şobolani, după licitaţii contestate şi procese de durată, Primăria Timişoara a semnat vineri 5 aprilie contractul cu o firmă din Ploieşti, care va curăţa oraşul de insecte şi rozătoare.

Produsele utilizate sunt: K-OTHRINE PROFI EC 250 având substanţa activă deltametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi; VECTOBAC WG având substanţa activă bacillus thurigiensis israeliensis, pentru combaterea larvelor. DERATION PELLET având substanţa activă Bromadiolone, pentru combaterea rozătoarelor. Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Facem un apel la crescătorii de albine din municipiul Timişoara să reducă pe cât posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate în zbor pot fi afectate.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, primăria face apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente pentru efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi combaterea muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

 

Comentarii

comentarii