Pentru a caută perspectivele cele mai bune pentru 2025, în inima Banatului, la Timișoara, Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara este gazda celei de-a III-a ediție a Timișoara Food Summit, în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2024.
Evenimentul este unul dintre cele mai importante din agribusiness, producție alimentară, producție de băuturi, retail, HoReCa și domeniile conexe din România și Europa de Sud-Est, care revine în 2024 pentru a dezbate teme majore și de actualitate.
Summit-ul pune în dezbatere cele mai bune soluții la multitudinea de crize cu care România se confruntă și caută perspectivele cele mai bune pentru 2025, punând accent pe procesarea cu valoare adăugată, proiecte de dezvoltare, retail modern, politici fiscale, sustenabilitate și inovare în agricultură.
Conducătorii de vârf prezenți la eveniment- autorități centrale și locale, antreprenori de succes și reprezentanți din top managementului companiilor, alături de vârful mediului universitar și academic vor explora oportunitățile de investiții, soluțiile cele mai bune pentru asigurarea succesului și vor căuta să lege și să consolideze parteneriate.
Dintre temele majore care se vor dezbate în cadrul summit-ului amintim:
Soluții la multitudinea de crize: Strategii de redresare pentru sectorul agricol și alimentar.
Perspective în 2025: Procesare cu valoare adăugată, dezvoltare sustenabilă și politici fiscale.
Sustenabilitate în agricultură: Inovație, cercetare și implementare în contextul noilor tehnologii.
Comunicare, Branding și Reputație: Rolul AI în promovarea produselor alimentare românești.
Export: Creșterea reputației produselor, firmelor și a țării pe piața globală.