După succesul extraordinar avut în capitala României, București, în capitala Banatului, începe Timișoara Food Summit, iar deschiderea oficială va avea loc, miercuri, 30 octombrie, de la ora 17:30.
Primul evenimentul este destinat partenerilor, sponsorilor și invitaților VIPs și va fi coordonat de Leontin Dinulescu – președintele Bucharest Food Summit.
Speakeri:
Florica Chiriță – președinte, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.
Călin Costinaș – deputy CEO, Profi
Valeriu Tabără – președinte, Academia de Științe Agricole și Silvice „Ioan Gheorghe Șișești”.
Alin Nica – președinte, Consiliul Județean Timiș.
Generatori de dezbatere:
Cosmin Alin Popescu – rector, Universitatea Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara.
Florin Drăgan – rector, Universitatea Politehnica Timișoara.
Sorin Maxim – director General, ADR Vest.
Extras din lista de participanți:
Adam Crăciunescu – antreprenor, Crama Aramic. Gheorghe Seculici – președinte, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. David Todoran – Co-fondator, Mirdatod Ibănești.
Testare calutativă – expoziție
Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
Crama Aramic – vinurile bune spun povești de succes.
Artesana – Artizanii laptelui românesc
Kollar Pakk – ambalaje sustenabile
Pasta familia – Paste așa ca la italieni
Thymos – condimente pentru experiențe culinare internaționale.
Joi, 31 octombrie, programul începe la 9:00 – 9:30. Exclusive networking – Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara.
EXPO
Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești
Artesana – Artizanii laptelui românesc
Kollar Pakk – Ambalaje sustenabile
Pasta familia – Paste așa ca la italieni
Thymos – Condimente pentru experiențe culinare internaționale
Joi, 31 octombrie, program 9:30 – 11:00
Perspective 2025: Procesare cu valoare adăugată, proiecte de dezvoltare, retail modern, politici fiscale.
Chair: Cosmin Popescu – rector, Universitatea Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara
Co-Chair: Leontin Dinulescu – președinte, BucharestFoodSummit
Speakeri: Alina Donici – Co-fondator, Artesana. Tiberiu Dănețiu – Membru Board, Auchan.
Călin Costinaș – Deputy CEO, Profi.
Varujan Pambuccian – membru, Comisia pentru agricultură – Camera Deputaților
Sorin Maxim – director General, ADR Vest.
Generatori de dezbatere: David Todoran – Co-fondator Mirdatod
Valentin Vesler – head or PR& Communication, AQUA Carpatica
Teodor Mihăescu – antreprenor, Castel Salbek.
Extras din lista de participanți: tba
Joi, 31 octombrie
11:00 – 11:30
Coffee break and exclusive networking – Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara
Expo: Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
Artesana – Artizanii laptelui românesc.
Kollar Pakk – Ambalaje sustenabile
Pasta familia – Paste așa ca la italieni
Thymos – Condimente pentru experiențe culinare internaționale
Joi, 31 octombrie
11:30 – 13:00
Sustenabilitate în agricultură – inovație, cercetare și implementare.
Transferul de know-how din mediul academic către sectorul privat.
Practici agricole sustenabile și impactul asupra mediului și economiei locale.
Rolul IA și al tehnologiilor de vârf în crearea unei agriculturi durabile.
Reducerea risipei alimentare și economia circulară în sectorul agricol.
Chair: Darius Georgiu – Vicepreședinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.
Co-Chair: Leontin Dinulescu – Președinte, BucharestFoodSummit
Speakeri: Valeriu Tabără – Președinte, Academia de Științe Agricole și Silvice „Ioan Gheorghe Șișești”.
Cornel Cătoi – rector, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj.
Dan Țone, Antreprenor, Eutron Invest România
Gabriela Sîrbu – director Sustenabilitate, Profi. Florin Herbai – antreprenor, Simultan. Călin Costinaș – deputy CEO, Profi.
Generatori de dezbatere: Marius Nan – Antreprenor Safety Approach.
George Sava – antreprenor
Extras din lista de participanți: Dan Fleșariu – CEO, Wiren România.
Joi, 31 octombrie: 18:00 – 21:00
Alina Cristescu – Galeria. La confluența între artă și afaceri
Chair: Alina Cristescu. Co-Chair: Lia Epure, Director, Ziua de Vest
Vineri, 1 noiembrie. 9:30 – 10:00
Welcome coffee and exclusive networking – Universitatea Politehnica din Timișoara
TESTARE CALITATIVĂ – EXPO
Moara Maria – Patiserie cu tradiție.
Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
Artesana – Artizanii laptelui românesc.
Kollar Pakk – Ambalaje sustenabile
Pasta familia – Paste așa ca la italieni.
Thymos – Condimente pentru experiențe culinare internaționale
Vineri, 1 noiembrie. 10:00 – 11:25
Comunicare, Branding, Reputație. Asaltul Inteligenței Artificiale. Quantum computers. Biotehnologii
Chair: Lia Epure – director, Ziua de Vest
Co-Chair: Leontin Dinulescu – președinte, Bucharest Food Summit
Speakeri: Ana Maria Mihăescu – președinte, Asociația Castel Salbek.
Florin Drăgan – Rector, Universitatea Politehnica Timișoara.
Varujan Pambuccian – Membru, Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.
Cătălin Pavel – director IT, Profi.
Valentina Vesler – Head of PR, AQUA Carpatica
Generatori de dezbatere: Mihai Anghel – director, Radio România Timișoara.
Extras din lista de participanți: tba
Vineri, 1 noiembrie, 11:30 – 13:00
Export: Reputație de produs, reputație de firmă, reputație de țară.
Promovarea exporturilor: firme mari, firme mici, marketing și brand de țară
Gastronomia românească reinterpretată?
Speakeri: Corina Macri – președinte, Horetim. George Sava – antreprenor
Alfred Simonis – deputat, Camera Deputaților.
Generatori de dezbatere: tba. Extras din lista de participanți:
Anca Ciobănescu – firector Marketing, DM
Expo
Moara Maria – Patiserie cu tradiție.
Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
Artesana – Artizanii laptelui românesc.
Kollar Pakk – Ambalaje sustenabile.
Pasta familia – Paste așa ca la italieni.
Thymos – Condimente pentru experiențe culinare internaționale
Vineri, 1 noiembrie – 18:00 – 21:00
Masă rotundă: 2025: Perspective după alegeri, Internaționalizarea brandurilor românești, oportunității de business noi. Detalii și pe Facebook.