Acasă Eveniment Incidentul de la Reșița, în care un polițist este filmat cu piciorul...

Incidentul de la Reșița, în care un polițist este filmat cu piciorul pe gâtul unui tânăr, a survenit în urma unui accident în care a murit un agent

2209
DISTRIBUIȚI

Un polițist murise, la Reșița, înainte ca un alt agent să fie filmat cu piciorul pe gâtul unui tânăr care era încătușat. Conducerea Poliției Române a cerut anchetă, după ce au apărut imaginile.

Un polițist a fost filmat cum stă cu piciorul pe gatul unui tânăr, la Reșița, în timp ce alți 3 agenți încearcă să-l încătușeze pe băiat.

Un tânăr este pus la pământ și un polițist corpolent îi pune genunchiul pe gât, în timp ce un alt polițist în uniformă, alături de un bărbat în haine civile, îl încătușează. Apoi, cei trei îl ridică pe tânăr și îl lovesc de capota unei mașini care nu are semne că ar fi a Poliției.

Poliția a emis un comunicat și explică ce s-a întâmplat: “În legătură cu imaginile difuzate la postul de televiziune România TV, în care apar polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în timpul unei intervenții, facem următoarele precizări:

La data de 20 mai a.c., pe raza municipiului Reșița s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje din cadrul Poliției Municipiului Reșița.

Pe timpul efectuării cercetării la fața locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulțimea adunată lângă perimetrul accidentului.

Având în vedere numărul mare de oameni strânși la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului și degenerării situației, polițiștii au acționat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict.

Acestea au fost îndepărtate din mulțime și conduse la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale.

Totodată, Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenție a polițiștilor în acest caz, în funcție de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.”

Comentarii

comentarii