Acasă Actualitate Incredibil! Cine recomandă consumul cărnii de porc cu pestă porcină africană de...

Incredibil! Cine recomandă consumul cărnii de porc cu pestă porcină africană de Crăciun?

512
DISTRIBUIȚI

Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) recomandă consumul cărnii de porc cu pestă porcină africană (PPA). Nicu Vasile, președintele LAPAR, consideră că porcii bolnavi de pestă porcină africană nu ar mai trebui eutanasiați și distruși, ci recomandă sacrificarea acestora și introducerea în consumul uman.

„Carnea de porc cu pestă porcină nu are nicio problemă pentru consumul uman. Am fost la colegii bulgari, ne-au servit cu carne de porc care a avut pestă porcină și ne-au spus că, în conformitate cu institutul lor de cercetări din Sofia, nu există niciun risc. Avem abatoare mobile, avem posibilitatea prelucrării prin fierbere. Nu sunt specialist, dar de bulgarii pot și noi nu? Și credeți că bulgarii nu exportă în România? Exportă, fără probleme!”.

Cel mai probabil, Nicu Vasile este victima inocentă a unei glume (proaste) a unui procesator de carne de porc bulgar.

Într-adevăr, carnea de porc cu PPA nu este periculoasă pentru consumul uman. Însă, este stabilit fără echivoc că prin introducerea cărnii infestate în circuitul alimentar molima ar scăpa complet de sub control.

Nu am găsit niciun articol în presa bulgară cu o recomandare de introducere a cărnii de porc infestate cu PPA în circuitul alimentar. Considerăm că ar fi un demers ridicol să solicităm un punct de vedere oficial în acest sens autorităților bulgare. (sursa: Profitul agricol: www.agrinet.ro)

 

Comentarii

comentarii