Acasă Actualitate Indiferența autorităților ucide. De data aceasta o căprioară

Indiferența autorităților ucide. De data aceasta o căprioară

DISTRIBUIȚI

”În România totul se rezumă la bani, indiferent că este vorba despre un bătrân bolnav sau despre o căprioară rănită. Indiferenta este încă prezentă, dar este datoria noastră să învățăm generația de mâine, copiii, să reacționeze cu inima și nu cu portofelul atunci când vor fi puși în aceeași situație”, acesta este concluzia la care a ajuns un timișorean adevărat, Mag Andrei Danile, a cărui poveste, preluată de pe pagina sa de facebook, v-o prezentăm în continuare.

”În fiecare dimineață ies la Pădurea Verde împreuna cu Pici, câinele meu, și cu bicicleta pentru o oră de mișcare în natură. În fiecare zi ne întâlnim cu un grup de căprioare care străbat pădurea împreună, 5 la număr. Astăzi am avut ghinionul sau norocul, încă nu sunt convins, de a da peste același grup de căprioare, doar că una din ele era rănită la piciorul din spate și nu putea fugi. Nu am stat pe gânduri, am lăsat bicicleta și câinele în mijlocul pădurii, am luat căprioara în brațe și am fugit cu ea spre Grădina Zoologică din Timișoara, care se afla chiar la marginea pădurii, convins fiind de faptul că asta trebuie să fac și că sigur voi găsi acolo ajutor. Din păcate, odată ajuns acolo, după un drum de aproximativ un km prin pădure cu căprioara în brațe, am fost anunțat, prin telefon, de medicul veterinar al Grădinii Zoo că nu este problema lor. Mi s-a spus că deoarece eu am adus căprioara, se consideră că este animalul meu și că ei nu oferă servicii veterinare pentru ”clienți” și că nu au fondurile necesare pentru a interveni. Mi s-a spus să îmi iau căprioara și să fac ce vreau cu ea. Am rămas uimit! Nu-mi venea să cred că nu vor face nimic.
După o oră de așteptare, timp în care nu s-a întâmplat nimic, ”sfătuit” de medicul veterinar “să-mi iau căprioara și să plec”, am luat hotărârea să o transport cu mașina personală până la spitalul veterinar din cadrul Facultății de Medicină Veterinară, unde am fost primit cu brațele deschise și cu o atitudine pozitivă. După alte multe telefoane, am lăsat căprioara în grija celor de la facultate. M-am și oferit să plătesc cheltuielile. După câteva ore am aflat că, cei responsabili de păduri au luat căprioara și că, din păcate, ea nu a putut fi salvată, nu pentru că s-ar fi încercat și s-a eșuat, ci pentru ca nu exista BANI pentru astfel de intervenții”, scrie Mag Andrei Danile,

Comentarii

comentarii