Acasă Actualitate Infernul gunoaielor din Calea Șagului

Infernul gunoaielor din Calea Șagului

511
DISTRIBUIȚI

La intersecția bulevardului Liviu Rebreanu cu calea Șagului din Timișoara, domnește nestingherit un morman sfidător de deșeuri (foto joi 3 decembrie, ora 9.20), haine vechi și încălțăminte, abandonate cu cea mai mare nerușinare, chiar lângă carosabil.

Existența hainelor și pantofilor uzați acolo depășește orice bun simț. Bineînțeles că se ridică întrebarea: Cine a avut o așa enormă lipsă de civilizație și așa mult curaj ca să polueze orașul cu deșeuri într-o asemenea manieră – un adevărat infern al gunoaielor?

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii