Acasă Administraţie Influență aviară, într-o localitate din Timiș

Influență aviară, într-o localitate din Timiș

516
DISTRIBUIȚI

Cocos-cu-5-gainiReprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș transmit vineri, 26 februarie, că a fost confirmată Inluența Aviară la păsările de curte dintr-o exploatație din localitatea Folea, comuna Voiteg, județul Timiș. Patru probe au fost prelevate miercuri, iar Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat diagnosticul joi.

Specialiștii au stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de influența aviară. În zona de protecție intră doar localitatea Folea, iar în cea de supraveghere se regăsesc Jebel, Voiteg, Opatița, Birda, Berecuța, Mănăstire, Șipet, Liebling și Conac Iosif.

„În  urma ședinței Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, condus[ de subprefectul Mircea Băcală s-a aprobat Planul de măsuri în cazul confirmării bolii Influență Aviară la păsări de curte din exploatații nonprofesionale pe teritoriul localității Folea, comuna Voiteg, județului Timiș. În cazul acestei confirmării DSVSA Timiș va lua  toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de Influență Aviară”, transmit reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii