Acasă Economic Infrastructura de drumuri din Municipiul Petroşani primeşte fonduri prin Programului Operaţional Regional...

Infrastructura de drumuri din Municipiul Petroşani primeşte fonduri prin Programului Operaţional Regional 2007 – 2013

484
DISTRIBUIȚI

Joi, 29 octombrie, a avut loc în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Petroşani, ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea arterei principale din Municipiul Petroşani” din cadrul domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură” al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR 2007 – 2013).
Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea arterei principale din Municipiul Petroşani”, depus de către Primăria Municipiul Petroşani, vizează decongestionarea traficului din oraş, sprijinirea dezvoltării zonei, îmbunătăţirea legăturilor rutiere în Regiunea Vest, conectarea la reţeaua de drumuri naţionale. Astfel, proiectul contribuie la dezvoltarea economică a Regiunii Vest.
Proiectul Primăriei Municipiului Petroşani urmează să se desfăşoare pe parcursul unei perioade de implementare de 22 de luni. Valoarea totală a acestuia este de aproximativ 11 milioane de lei, iar valoarea fondurilor structurale solicitate prin POR 2007 – 2013 depăşeşte suma de 9 milioane de lei.
La ora actuală, în Regiunea Vest, au fost semnate 53 de contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, în valoare totală de 491 milioane de lei (116 milioane de euro). Pe lângă proiectele contractare, 106 proiecte, în valoare totală de 515 milioane de euro, se află în diferite etape de evaluare şi selecţie sau precontractare.

Comentarii

comentarii