Acasă Actualitate ”Îngeraşii” continuă sa-şi facă reclamă mascată pe domeniul public (foto)

”Îngeraşii” continuă sa-şi facă reclamă mascată pe domeniul public (foto)

466
DISTRIBUIȚI

Într-un articol publicat în 4 februarie 2010, ZIUA de Vest arăta cum unele firme de remorcări ocupă abuziv locurile de parcare din oraş şi cum aceştia îşi fac reclamă pe domeniul public. Tot atunci am vorbit şi despre preţurile practicate de aceste firme. În acel moment, reprezentanţii firmei de remorcări “Îngerii Galbeni” nu vroiau să facă niciun comentariu pe această temă. Ei doreau să vorbească doar despre cât de utili sunt pentru locuitorii oraşului. Între timp, patronul firmei, Răzvan Nedelcu, s-a răzgândit.

{vsig}galerie/ingeri1{/vsig}

Mania persecuţiei…

“Firma mea nu încălcă nicio lege. Avem doar două maşini răspândite în oraş. Oricum, acestea sunt de gabarit mic, adică cel mult 3,5 tone. Maşinile noastre nu sunt amplasate în parcări şi nu încurcă pe nimeni. Mi se pare că articolul scris de dumneavoastră este la comandă. Am de gând să mă adresez şi instanţelor judecătoreşti, pentru că în articolul apărut în data de 4 februarie, în ziarul ZIUA de Vest, m-aţi jignit şi aţi spus mai multe neadevăruri”, spune Răzvan Nedelcu, patronul de la „Îngerii Galbeni”. Ciudat, însă una dintre platformele firmei a fost ridicată de către poliţiştii comunitari, pentru că  era amplasată exact pe spaţiul verde.

La limita legii…

Răzvan Nedelcu, patronul firmei de remorcări „Îngerii Galbeni”, cu sediul la Giarmata, continuă să sfideze legea bunului-simţ. Deşi sediul firmei este în Giarmata, el îşi parchează maşinile în punctele cheie din Timişoara. Asta pentru a-şi face reclamă gratuit pe domeniul public, la limita legii. De mai bine de un an, un automobil Renault Espace, cu numărul de înmatriculare TM 04BFJ, aparţinând unei persoane fizice pe nume Doru Sanislav, face reclamă mascată celor de la firma de tractări şi remorcări maşini “Îngerii Galbeni”, fără ca nimeni să i-a vreo măsură.  Cei care vor să îşi facă reclamă pe spaţiul public din Timişoara pot sta liniştişi, pentru că nu vor fi sancţionaţi. Asta pentru că poliţiştii comunitari nu îi pot amenda.

Îşi fac de cap pentru că avem o legislaţie prea permisivă

“Într-adevăr, am primit mai multe sesizări că în zona respectivă şi nu numai sunt amplasate maşini pe domeniul public, care îşi fac reclamă. Noi nu avem ce să le facem, atâta timp cât au taxele şi impozitele plătite la zi. Noi îi putem amenda doar dacă încurcă pietonii şi dacă parchează pe spaţiul verde. Totuşi, pe Calea Torontalului am ridicat o maşină a firmei Îngerii Galbeni, pentru că era amplasată pe spaţiul verde. Mai mult nu putem face” spune Nicoleta Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara. În oraşele civilizate din Europa, nici măcar nu te poţi apropia de parcările din centrul oraşului. Asta pentru că preţurile pot ajunge şi pânâ la 10 euro pentru o oră de staţionare. În schimb, la noi stau parcate maşini cu anii şi ca şi cum nu ar fi de ajuns, acestea îşi mai fac şi reclamă pe domeniul public. Reclamă gratis, care aduce clienţi implicit şi bani pentru firma de tractări “Îngerii Galbeni”.

Comentarii

comentarii