Acasă Eveniment Iniţiere în mersul pe picioroange, la Liceul Lenau din Timişoara

Iniţiere în mersul pe picioroange, la Liceul Lenau din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul celebrării a 184 de ani de la naşterea marelui scriitor francez Jules Verne, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” va dedica, miercuri, 8 februarie, de la orele 11.15 şi 12.05, ora de sport pentru o iniţiere în mersul pe picioroange moderne, închinată memoriei talentatului scriitor.

Jules Verne a rămas cel mai tradus scriitor de romane. Potrivit statisticilor UNESCO, operele sale au fost traduse în 148 de limbi. Totodată, 2005 a fost anul în care s-a comemorat împlinirea a 100 de ani de la moartea scriitorului, eveniment marcat în toată lumea prin reeditări ale volumelor sale. Romanele lui Jules Verne au stat şi la baza unui număr mare de filme, atât pentru marele ecran, cât si pentru televiziune.

Cu această ocazie, copiii de clasa a VIII-a vor comemora într-o variantă plină de haz şi vor asocia această zi plină de aventură cu cele scrise de Jules Verne. Vor face cunoştinţă pentru prima dată cu picioroangele moderne alături de multiplul campion mondial de sporturi extreme, profesor Ştefan Cojocnean, alături de echipa sa de la sala de sport, No Limits.

Comentarii

comentarii