Acasă Politica Inițiativa „Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților. Încrezător...

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților. Încrezător că va trece și de Senat, Cristian Moș lansează o întrebare pentru Alin Nica și Călin Dobra

DISTRIBUIȚI

Inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților, la mai bine de doi ani după ce a fost lansată de USR. 295 de voturi „pentru” și o abținere a obținut în prima camera a Parlamentului inițiativa, iar dacă va trece și de Senat, urmează să fie organizat un referendum de modificare a Constituției.

Mai exact, la articolul 37 al Constituției, USR dorește adăugarea secvenței „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților și Senat și în funcția de președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Cu această ocazie, Cristian Moș, președintele USR Timiș și candidatul alianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean Timiș transmite, printr-un comunicat de presă: „#FărăPenali a devenit proiectul politic cel mai important din ultimi 10-20 de ani și este susținut de oameni buni și cinstiți din toate categoriile sociale. După cum se arată voturile în acest moment, sunt șanse să treacă legea și de Senat”.

Moș consideră că aceasta este doar o măsură minimă și de bun simț pentru politica din România, împotriva căreia nu pot fi găsite argumente. „Doar corupții și penalii se tem de această inițiativă, pentru că nu doresc să se dezlipească de pe scaunele lor calde. Este suficient să ne uităm la copiii noștri și avem toate motivele să susținem acest demers ale cărui efecte cu siguranță se vor vedea în timp”, se arată în comunicatul semnat de acesta.

Cu convingerea că presiunea publică a fost cea care a împins această inițiativă atât de departe, Cristian Moș cere același lucru și în continuare, astfel încât să se asigure că „#FărăPenali nu se va pierde prin sertarele Senatului. În opinia acestuia, românii cinstiți au dovedit că doresc adoptarea acestei măsuri, prin vot, proteste și nu numai.

Din postura de candidat la președinția Consiliului Județean Timiș, Moș lansează o întrebare pentru principalii adversari: „Mi-ar plăcea să aflu pozițiile contracandidaților mei față de această inițiativă cetățenească. Domnule Călin Dobra, domnule Alin Nica, susțineți această inițiativă? Știm că partidele cu tradiție au suficiente cazuri de condamnați penali în funcții publice, de aceea cred că este timpul să vă asumați și dumneavoastră o poziție publică față de această inițiativă”.

Comentarii

comentarii