Acasă Economic Innovation Labs 2016 anunță câștigătorii Hackathon-ului din Timișoara

Innovation Labs 2016 anunță câștigătorii Hackathon-ului din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Hackathon Innovation Labs 2016 Timisoara registration desksInnovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, anunță câștigătorii Hackathon-ului ținut la Startup Hub Timisoara.

După o noapte intensă de transformare a ideilor în prototipuri de bază, cele mai bune 8 echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de pre-accelerare susținută de Asociația Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The Romanian-American Foundation.
La Hackathon-ul din Timișoara au participat peste 40 de tineri, cu idei creative pentru cele patru direcții ale programului: agricultură, cibersecuritate, sănătate și stil de viață, comerț. Simultan, s-au desfașurat și Hackathoanele din Cluj-Napoca și Sibiu. În prima zi a evenimentului au fost înscrise 18 echipe ce și-au prezentat ideile de produse inovatoare. După o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au rămas 15 echipe, care, timp de 24 ore, au lucrat la realizarea unui prototip viabil și persuasiv. Pe parcursul după-amiezii și a nopții, echipele și-au dezvoltat ideile sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industria IT&C.
În cea de-a doua zi a Hackathon-ului, 13 martie, echipele și-au prezentat versiunea rafinată a conceptului la care au lucrat peste noapte. Timp de trei minute, durata setată prin regulament, fiecare echipă și-a demonstrat evoluția de la o simplă idee la un concept viabil al unui produs util pentru utilizatori. Juriul a selectat conceptele cu cel mai ridicat potențial, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor mai departe, în etapa de mentorat a Innovation Labs.
În prima zi a evenimentului au fost înregistrate în total 18 idei creative. Juriul a avut misiunea provocatoare de a alege cele mai bune 9 idei de produs, evaluând atât potențialul lor de creștere cât și prezentarea echipelor.
Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs: „Ne bucură foarte mult să vedem cum, anual, tot mai mulți tineri și tinere vin la Innovation Labs, cu dorința și ambiția de a face o diferență prin creativitatea și energia lor. Anul acesta, Hackathon-ul din Timișoara a adunat peste 40 de participanți, prezentând idei puternice și promițătoare. Drumul de la idee la prototip, într-un interval de 24 de ore, a fost intens – atât pentru tineri, cât și pentru organizatori. Alegerea echipelor câștigătoare a fost o misiune dificilă, având în vedere potențialul ridicat al tuturor echipelor și ideilor înscrise în Hackathon. Felicitări tuturor participanților și mult succes echipelor finaliste, care, în următoarele trei luni, vor trece printr-o experiență memorabilă de mentorat și susținere, împreună cu reprezentanți de top din antreprenoriatul și industria IT&C. ”
Echipele câștigătoare din Hackathon intră acum într-o perioadă de training de trei luni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Vor împărtăși experiențele unor antreprenori de vârf și vor avea parte de acces la tehnologii de ultimă generație pentru a-și rafina conceptul și prototipul și a-l înscrie în traiectoria către un produs de impact global.
În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicațiile dezvoltate.
Orange pune la dispoziția participanților: kit-uri pentru obiecte conectate (IoT) ce includ SIM-uri M2M, trafic de date național nelimitat și acces la platforma Orange Datavenue; acces la informațiile oferite de hotspot-urile Orange Wi-Fi Mobile pentru aplicațiile bazate pe servicii de localizare a mijloacelor de transport în comun, camere IP sau senzori mobili de mediu permanent conectați; serviciul Flexible Computing pentru găzduirea aplicațiilor în cloud; Orange SMS API pentru interconectarea cu serviciul SMS Gateway care va permite trimiterea și primirea de mesaje Application2Person și realizarea de rapoarte în timp real; posibilitatea de a se înscrie pe platforma internațională de crowd information, Imagine with Orange, unde vor putea dezbate ideile de proiecte în securitate cibernetică și agricultură cu specialiști din întreaga lume.
Andreea Mihai, Director Marketing, Carrefour Romania: “Unul din pilonii de bază ai strategiei brandului nostru este susținerea inovației în toate sferele noastre de interes. Vorbim de inovație pe mai multe paliere: susținem inovația la nivel de gamă de produse, mereu îmbunătațite, susținem inovația la nivel de magazin prin remodelarea permanentă a magazinelor noastre, oferind astfel clienților noștri un spațiu de cumpărături cât mai plăcut, dar, nu în ultimul rând, vorbim de inovație la nivel de comunicare și servicii pe care le punem la dispoziția clienților noștri. Alături de echipa Innovation Labs investim în inovație și în talente tinere. Investim în educație, dar și in proiecte altfel. Investim astăzi pentru mâine. Ne bucurăm că putem să facem acest lucru în cadrul unui proiect revoluționar.”
Pe 24 mai, la Demo Day, echipele finaliste își vor prezenta prototipurile în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și după încheierea programului.
Echipele intrate în programul de mentorat Innovation Labs 2016 din Timișoara sunt:
SafeDrive – Confidențialitate și securitate a datelor înainte de orice: SafeDrive este o soluție de stocare și backup pentru date ce pune pe prim-plan securitatea și confidențialitatea. SafeDrive oferă sincronizare continuă, criptare pe dispozitivul utilizatorului, stocare a datelor pe teritoriul României și garanția proprietății exclusive a datelor de către utilizator, totul dezvoltat pe baza open source software.
uRADMonitor – Împreună pentru un aer respirabil: uRADMonitor culege sistematic date privind substanțele poluante din atmosferă, printr-o rețea globală de utilizatori înarmați cu senzori portabili de mediu.
Lighty – Cel mai mic proiector se împrietenește cu inteligența robotică: Ligthy ne aduce la viață filmele, jocurile, muzica și prezentările pe orice perete sau tavan, proiectându-le la distanțe și unghiuri fin ajustabile.
FarmOnline – Cumpărați produse alimentare locale prin relații stabile, de încredere cu producătorii: Farm Online oferă clienților oportunitatea de a comanda anticipat și de a se abona la produse agricole, printr-o piață dedicată online.
Pixsee – Relații amicale augmentate digital: Pixsee introduce energia gamificării și magia realității augmentate în lumea noastră digitală, ținându-ne prietenii aproape în aventura vieții de zi cu zi.
Simple – SMS-uri la îndemână: soluția Simple permite gestiunea facilă a grupurilor de contacte prin SMS, atât de pe mobil cât și de pe PC. Utilizatorii pot planifica trimiterea mesajelor individuale și de grup, soluția permițând vizualizarea unor date statistice, precum și integrarea cu foi de calcul.
Marketio – Făcut de mână, cu pasiune: Marketio este o piață socială pentru obiecte create manual, în gospodărie, naturale și vintage – conectându-i pe artizani și pe cumpărători printr-o piață specială a bunurilor unice.
sThor – Evenimentele cu multi participanti, mai usor de gestionat: Platformă pentru organizatorii de evenimente care monitorizeaza prezența publicului. Soluția va conține baza de date a participantilor în Cloud, formulare de înregistrare ușor de folosit, dar și statistici în timp real referitoare la participanții la eveniment.
Innovation Labs 2016 este un program organizat de către Tech Lounge, Simplon, Fundația Comunitară Sibiu și Banat IT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation și al partenerilor: Microsoft, Intel Software, Adobe, IXIA, Ericsson, Bloomberg, Electronic Arts, Cisco Romania, Flashnet, Cyberint, Aqua Carpatica, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Comentarii

comentarii