Acasă Actualitate Insafe şi UPC lansează ghidul online despre navigarea în siguranţă pe Internet

Insafe şi UPC lansează ghidul online despre navigarea în siguranţă pe Internet

DISTRIBUIȚI

Insafe, organizaţia Uniunii Europene care coordonează activităţile de conştientizare a securităţii pe Internet în Europa şi compania de comunicaţii prin cablu UPC, a lansat miercuri, 10 februarie, ghidul online despre navigarea în siguranţă pe Internet pentru părinţi şi copii. Ghidul online interactiv este tradus în 9 limbi europene şi în curând va fi disponibil şi în alte limbi. Lansarea ghidului online face parte din cadrul activităţilor dedicate Zilei Europene a Siguranţei pe Internet. 
 Ghidul online va extinde acoperirea pe care a avut-o varianta tipărită, care a fost lansată cu succes în urmă cu doi ani. Peste 300.000 de copii ale ghidului au fost distribuite în Europa, fiind tradus în 18 limbi, inclusiv arabă şi turcă. Ĩn România, ghidul a fost distribuit prin intermediul Consorţiului Sigur.info, prin partenerii UPC şi prin ONG-uri.
Ghidul online – lansat în 9 ţări europene în care UPC desfăşoară operaţiuni: Irlanda, Polonia, Ungaria, Cehia, Austria, Olanda, Spania, România şi Belgia – îşi propune să contribuie la navigarea în siguranţă online, fără riscul de a fi supuşi la comportamente nepotrivite sau chiar brutale cum ar fi coruperea sexuală a minorilor (online grooming).
Ziua Siguranţei pe Internet este sărbătorită anul acesta în peste 60 de ţări, beneficiind de susţinerea Comisiei Europene şi a Comisarul Uniunii Europene pentru Societatea Informaţională şi Mass Media, Viviane Reding. "Felicit compania UPC şi Insafe pentru această iniţiativă. Este foarte important să subliniem potenţialele riscuri la care sunt expuşi copiii în special, când oferă date personale pe site-urile cu reţele de socializare. Traficul pe aceste reţele a crescut enorm în ultimii trei ani, de aceea, este şi mai mult responsabilitatea noastră să facem din universul online un mediu sigur de care să ne bucurăm cu toţii”, a declarat Viviane Reding.
Compania UPC România reconfirmă angajamentul său pentru un Internet mai sigur prin lansarea acestui ghid online interactiv – un instrument excelent pentru educaţia în spiritul unei navigări sigure pe Internet şi a conştientizării nevoii de siguranţă în acest mediu. Navigarea în siguranţă pe Internet este una dintre temele predilecte pe care se concentrează programele noastre de investiţii în comunitate la nivel european. Prin lansarea acestui ghid disponibil online, UPC contribuie la succesul demersului organizaţiei Insafe de conştientizare şi sprijinire a familiilor care astfel devin mai încrezătoare când lucrează, se joacă şi interacţionează online în deplină siguranţă. Creşterea semnificativă a oportunităţilor şi a informaţiei oferite de Internet nu este lipsită de riscuri, în special pentru utilizatorii mai tineri. UPC îşi doreşte să fie printre primii care iau măsuri în rezolvarea acestor probleme, pentru a face tot ce este posibil ca să facă din Internet un loc sigur pentru întreaga lume.

Ghidul interactiv on-line

Ghidul, disponibil la adresa: www.esafetykit.net, va fi distribuit prin intermediul mai multor canale, incluzând nodurile locale Insafe, companiile locale UPC, organizaţii neguvernamentale şi şcoli. Ghidul urmăreşte „dezvoltarea abilităţilor” prin sprijinirea misiunii reţelei Insafe de a încuraja oamenii să folosească Internet-ul, precum şi produsele digitale şi alte tehnologii online, într-un mod pozitiv, sigur şi eficient.
 

Comentarii

comentarii