Acasă Actualitate INSP: Peste 90% din decese și 70% din cazurile confirmate săptămâna trecută...

INSP: Peste 90% din decese și 70% din cazurile confirmate săptămâna trecută au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului

DISTRIBUIȚI

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a publicat raportul aferent săptămânii 1 – 7 noiembrie 2021, cu privire la situaţia deceselor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Statisticile arată că peste 90% din decesele COVID de săptămâna trecută au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, aproape 70% din cazurile confirmate au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate împotriva coronavirusului.

Peste două treimi (69,7%) din cazurile de infecţie cu SARS-CoV-2, confirmate în săptămâna 1 – 7 noiembrie 2021, au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). La nivel naţional, un total cumulat de 31,1% din infecţiile depistate săptămâna trecută au fost raportate în București, Cluj, Bihor, Timiș și Brașov. De asemenea, 27% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Bihor, Prahova, Constanta și Iași, iar 90,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Raportul complet poate fi consultat la finalul articolului.

Topul judeţelor. Cazuri COVID în săptămâna 1 – 7 noiembrie 2021

București – 17,3%

Cluj – 4,9%

Timiş – 4,9%

Ilfov – 4,2%

Iaşi – 4,1%

Topul judeţelor. Decese COVID în săptămâna 1 – 7 noiembrie 2021

București – 9%

Prahova – 4,7%

Constanţa – 3,9%

Bihor – 3,8%

Suceava – 3,8%

Institutul Naţional de Sănătate Publică a prezentat miercuri şi o serie de date care acoperă perioada cuprinsă de la începutul pandemiei în România până în prezent. Astfel, până acum, 1 din 100 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. Cât despre numărul morţilor, 85,8% din totalul deceselor au fost raportate la persoane cu vârste de peste 60 ani, iar 56% din victime sunt bărbați. Un alt aspect important este şi prezenţa comorbidităţilor, existente în cazul a 93,2% din persoanele bolnave de COVID-19 care au decedat, pe teritoriul ţării.

Comentarii

comentarii