Acasă Actualitate Inspector superior în Finanţele Publice Timişoara, trimisă în judecată de DNA pentru...

Inspector superior în Finanţele Publice Timişoara, trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

789
DISTRIBUIȚI

dna bucurestiProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei BĂDICEL AURORA, inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (A.J.F.P.) Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au re?inut următoarea stare de fapt: În cursul lunii decembrie 2015, inculpata Bădicel Aurora a pretins în două rânduri de la o persoană (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro, din care a primit 2.000 euro şi 20.000 lei, în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

În acelaşi context, inculpata Bădicel Aurora a promis că-l va determina pe acesta să intervină pe lângă magistraţii Curţii de Apel Timişoara (prin concluzii proprii şi influenţarea judecătorilor din complet) pentru ca aceştia să dispună trimiterea unei cauze ce-l privea pe martor spre rejudecare la o altă instanţă de judecată.

În cauză s-a dispus instituirea popririi cu privire la sumele de bani datorate cu titlu de salariu inculpatei Bădicel Aurora, într-un cuantum de 1/3 (o treime) din venitul lunar net, până la concurenţa sumei totale de 29.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză, informează DNA.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Comentarii

comentarii