Acasă Actualitate Inspectorii ITM Timiș au verificat respectarea legislației în hoteluri și au dat...

Inspectorii ITM Timiș au verificat respectarea legislației în hoteluri și au dat 78 de avertismente și 4 amenzi

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș a desfășurat, în perioada 28 august – 08 septembrie 2023, o campanie pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale, privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

De asemenea, inspectorii au verificat modul în care au fost respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor la angajatorii care desfășoară activitatea în următoarele domenii: alte servicii de cazare, facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată, hoteluri și alte facilități de cazare similar.

În Timiș, inspectorii de muncă au efectuat 47 de controale, în urma cărora au aplicat 78 de sancțiuni: 74 de avertismente și patru amenzi în valoare de 12.500 de lei. Au fost dispuse 78 de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate în timpul activității de control.

Sancțiunile aplicate angajatorilor  au fost acordate întrucât angajatorii nu au avut întocmite fișele de evaluare pentru prevenirea riscurilor profesionale pentru angajați în domeniul securităţii şi sănătăţii lucrătorilor. În domeniul relațiilor de muncă au fost constatate nereguli în completarea condicilor de prezență și în evidențierea timpului de muncă în zilele de sâmbătă și duminică.

Pe această cale, inspectorii ITM TIMIȘ au avut ca obiectiv și informarea și conștientizarea angajatorilor privind obligațiile ce le revin conform legislației în vigoare – a explicat Ileana Mogoșanu, inspector șef al ITM Timiș.

 

Comentarii

comentarii