Acasă Actualitate Instanţa de judecată – singura şansă pentru ca pensionarii din Timiş...

Instanţa de judecată – singura şansă pentru ca pensionarii din Timiş să-şi recupereze banii

417
DISTRIBUIȚI

Seniorii din Timiş nu pot să îşi recupereze cele cinci procente (din 15%) tăiate din pensie de către guvernul pedelist, în 2010. “Pentru recuperarea sumelor din urmă, la noi nu pot să facă nimic. Pot depune o cerere, dar atât. Noi nu le putem da banii.

Decizia Curţii Constituţionale este valabilă numai pentru viitor. Casa Judeţeană de Pensii Timiş nu poate să dea banii. Soluţia este în instanţa”, a spus Viorel Popa, şeful Serviciului Comunicare şi Resurse Umane din cadrul Casei Judeţene de Pensii Timiş. În plus, din luna mai, seniorii vor primi o pensie recalculată, conform dispoziţiilor Curţii Constituţionale, cu 5,5% mai mult numai pentru pensiile ce depăşesc 740 de lei.
Amintim că această coaliţie aflată la putere, formată din PDL, UNPR şi UDMR, a redus salariile bugetarilor cu 25% şi a pensiilor şi indemnizaţiilor pentru mame cu 15%, în 2010. Proiectul de lege a mai decis şi verificarea şi reverificarea pensionarilor pe caz de invaliditate, pentru a restricţiona obţinerea acestora pe căi ilegale.

 

 

Comentarii

comentarii