Acasă Actualitate Instanţa a anulat ordinul lui Raed Arafat privind intrarea în carantină a...

Instanţa a anulat ordinul lui Raed Arafat privind intrarea în carantină a unei comune din Arad

1316
DISTRIBUIȚI

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, privind intrarea în carantină a unei localități din județul Arad a fost anulat definitiv vineri de instanța supremă, potrivit Hotnews.ro. Este al doilea proces pierdut în instanţă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce judecătorii au decis ridicarea carantinei în comuna Gornet, judeţul Prahova.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul DSU şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti din 12 august, prin care s-a dispus ridicarea carantinei în două localităţi din comuna Seleuş din Arad.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, la începutul lunii august, să impună carantina în patru localităţi în care există focare de COVID-19, respectiv Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda, iar măsura a fost confirmată, sâmbătă dimineaţă, printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În 6 august, primarul din Seleuş a anunţat că a atacat în instanţă ordinul prin care două localităţi ale comunei au fost plasate în carantină începând din 1 august, motivând că măsura nu se justifică, în condiţiile în care în ultima săptămână fuseseră confirmate doar cinci cazuri noi.

Comentarii

comentarii