Acasă Administraţie Instanţa intervine în scandalul deşeurilor de la Arad

Instanţa intervine în scandalul deşeurilor de la Arad

831
DISTRIBUIȚI

Aşa cum am anunţat, Adrian Ţolea, director executiv al ADI-SIGD, s-a adresat instanţei pentru a solicita anularea deciziilor prin care a fost lipsit de o parte dintre atribuţiile sale.

Adrian Ţolea a cheamat în judecată asociaţia ADI-SIGD, pe Iustin Marinel Cionca Arghir, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi pe Ovidiu Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Acesta din urmă urmează a fi citat la locul de muncă, adică la sediul Consiliului Judeţean Arad. Ţolea solicită instanţei să decidă asupra mai multor aspecte. În primul rând, se cere anularea/desfiinţarea  Dispoziției nr. 1 din 07 iunie 2018 a ADI-SIGD, semnată în calitate de (pretins) președinte/reprezentant legal de Sergiu Bîlcea, a Deciziei nr. 1 din 08 iunie 2018 a ADI-SIGD, semnată în calitate de (pretins) președinte/reprezentant legal de către Sergiu Bîlcea, a Deciziei nr. 2 din 08 iunie 2018 a ADI-SIGD, semnată în calitate de (pretins) președinte/reprezentant legal de către Sergiu Bîlcea şi a Deciziei nr. 3 din 08 iunie 2018 a ADI-SIGD, semnată în calitate de (pretins) președinte/reprezentant legal de către Sergiu Bîlcea. Este vorba despre dispoziţiile şi deciziile prin care, pe de o parte, s-a decis instituirea celebrei comisii de cercetare disciplinară a lui Adrian Ţolea, formată dintr-un singur membru şi i-au fost retrase o parte dintre competenţe şi atribuţii. Mai interesant este faptul că Ţolea solicită instanţei şi obligarea lui Iustin Cionca de a semna (personal – în calitate de președinte/reprezentant legal al angajatorului) și însuși volițional contractul individual de muncă înregistrat sub nr. 32/01.02.2017 în registrul de evidență a salariaților, actul adițional la contractul individual de muncă nr. 2/12.12.2017, fișa postului nr. 32/02.02.2017 și decizia nr. 3 din 02.02.2017, iar în caz contrar, de neconformare, hotărârea pe care o va pronunța să țină loc de semnătura/consimțământul acestuia. Altfel spus, instanţa este chemată să-l oblige pe Iustin Cionca să-şi ia în serios atribuţiile de preşedinte legal al ADI-SIGD, deoarece numele său este trecut în documentele asociaţiei ADI-SIGD de la Judecătoria Arad şi să semneze documente pe care le-a parafat Sergiu Bîlcea, deşi acesta nu deţine statutar calitatea nici de membru şi cu atât mai puţin de preşedinte al ADI-SIGD.

Dacă instanţa va da curs favorabil solicitărilor lui Adrian Ţolea, justificate cu texte de lege şi jurisprudenţă, este interesat de urmărit ce efecte va avea decizia, deoarece o soluţionare favorabilă echivalează cu recunoaşterea neregulilor existente la nivel de conducere a asociaţiei ADI-SIGD, cu efectul lovirii de nulitate absolută a tuturor documentelor semnate de un preşedinte care nu are statutar această calitate. În joc sunt banii europeni şi licitaţiile derulate prin proiectul colectării selective a deşeurilor derulat la nivelul judeţului Arad.

Comentarii

comentarii