Acasă Actualitate Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara va avea department de chirurgie cardiacă pediatrică

Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara va avea department de chirurgie cardiacă pediatrică

DISTRIBUIȚI

Este vorba despre proiectul „Îmbunătățirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice în zona transfrontalieră”, pregătit și dezvoltat de Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea și Universitatea din Debrecen.

Pentru Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, acest proiect are ca obiectiv dotarea a două săli de operații (blocului operator) cu aparatură medicală în vederea extinderii capacității actuale de asistență medicală necesară pentru populația adultă, precum și demarării programului de chirurgie cardiacă pediatrică.

“Cele două săli de operație pe care care dorim să le dotăm din acest proiect, sunt construite și finisate, fără a avea însă echipamentele medicale necesare pentru funcționare. Dotarea lor cu echipamente medicale moderne ar permite creșterea cu 30% a numărului de operații de chirurgie cardiacă la populația adultă (aproximativ 250 de operații cardiace suplimentare pe an), precum și tratarea patologiei nou-născutului, copilului mic și adultului tânăr atins de boli cardiace congenitale”, spun reprezentanţii IBCV Timişoara.

Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

Proiectul trebuie încheiat în luna mai 2021; perioada de implementare a proiectului este de 27 luni, iar bugetul, de 3.000.000 euro; finanțarea FEDR: 2.550.000 euro.

Printre pincipalele obiective ale proiectului se află şi evaluarea populației transfrontaliere românești și maghiare în ceea ce privește incidența bolilor cardiovasculare și ginecologice, armonizarea metodelor de diagnosticare high-tech pentru diagnosticarea corectă și tratamentul mai bun al pacienților cardiovasculari si ginecologici din această regiune, precum şi crearea registrelor pentru urmărirea pe termen lung a bolilor cardiovasculare si ginecologice pentru pacienții români si maghiari, dar şi creșterea nivelului de asistență specifică cardiovasculară și ginecologică, precum și a eficienței prevenției acestora.

Comentarii

comentarii