Acasă National Întâlnire transfrontalieră a prim-procurorilor din judeţele limitrofe frontierei româno-maghiare

Întâlnire transfrontalieră a prim-procurorilor din judeţele limitrofe frontierei româno-maghiare

DISTRIBUIȚI

În zilele de 2 şi 3 octombrie 2014, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Békés, a avut loc întâlnirea transfrontalieră anuală a prim-procurorilor din judeţele limitrofe frontierei româno-ungare.

Consultările ce au avut loc pe parcursul celor două zile sunt deja la cea de-a VII-a ediţie, anul acesta evenimentul fiind găzduit de către Parchetul Judeţean Békés cu sediul în Gyula, condus de doamna Dr. Veress Gabriella, prim-procuror. La deschiderea evenimentului, respectiv la cina de lucru, care a fost organizată la Castelul Breda din Leucuşhaz (Lőkösháza), a participat şi domnul Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula.
La ediţia din anul acesta a întâlnirii, din România au participat doamna Marinela Pop, prim-procuror, respectiv domnul Marcel-Adrian, prim-procuror adjunct, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, respectiv domnul Ovidiu Marius Miclea, prim-procuror şi domnul Dan-Aurelian Ursu, ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad si altii.
În cursul consultărilor de pe parcursul celor două zile au avut loc şi prezentări susţinute de către doamna dr. Illés Irén, procuror în cadrul Parchetului General al Ungariei, şef al Direcţiei Internaţionale pentru Comisii Rogatorii, respectiv domnul dr. Polyák Zsolt, comandatul Inspectoratului Judeţean de Politie Békés. Au fost trecute în revistă categoriile celor mai grave şi frecvente infracţiuni săvârşite în zona frontierei, respectiv fenomenul imigrării ilegale şi a traficului de persoane. Printre invitaţi s-a numărat şi domnul profesor Gheorghe Mark, pensionar, fost preşedinte al Uniunii Democrate a Românilor din Ungaria, actualmente preşedinte al Clubului Pensionarilor Români din Gyula.

Comentarii

comentarii