Acasă Cultura Întâlnirea cu Îngerul, de Ziua Regalității, și cu pictorul Mihai Teodor Olteanu,...

Întâlnirea cu Îngerul, de Ziua Regalității, și cu pictorul Mihai Teodor Olteanu, la Lugoj

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Regalității 2024, pictorul Mihai Teodor Olteanu îi invită pe lugojeni la vernisajul expoziției personale de artă, „Întâlnirea cu Îngerul”, în 10 mai de la ora 18.00, la galeria Uniunii Artiștilor Plastici din localitate.

”Această expoziție este închinată Zilei Regalității și reprezintă o incursiune în lumea mea interioară, o reflectare a căutărilor mele spirituale. Lucrările abordează tema îngerului, o figură simbolică care reprezintă atât speranța, cât și misterul.

Vă invit să împărtășiți cu mine această experiență, să vă lăsați inspirați de operele mele și să descoperiți împreună cu mine sensul îngerului în viața noastră. Îl veți găsi pe îngerul meu în lanuri de flori nesfârșite, în toate naturile vii și în peisajele minunate. Vă aștept cu drag!”, îndeamnă Mihai Teodor Olteanu.

Va prezenta Vasile Bogdan și va susține un moment muzical Vasile Gondoci.

Anul trecut, Mihai Teodor a lansat și un album de artă intitulat Întâlnire cu îngerul.

Mihai Olteanu, un artist plastic reprezentativ al Timişoarei contemporane, se înfăţişează în faţa noastra cu o carte confesiune despre lumea lui colorată, în permanentă mişcare, cu luminile şi umbrele sale.

Împătimit om al timpului său, acesta consideră că participarea sa la treburile colectivităţii este o datorie şi o onoare, după cum permanentele sale căutări duc spre esenţe, dar şi spre derizoriul vieţii de zi cu zi. De aceea îl vei vedea şi simţi pătruns de adevărurile profunzimilor sufleteşti, în dialoguri nesfârşite cu propriul înger, dar şi pe baricadele Revoluţiei, acolo unde a semnat, alături de toţi timişorenii, începutul unui nou timp al românilor.

O carte de mărturisiri, dar şi un fascinant album de artă, în care culorile devin sentimente, trăiri, izvor pentru alte întâlniri spirituale. Cartea în dialog dintre Mihai Teodor Olteanu şi Vasile Bogdan este, fără îndoială, un eveniment cultural deosebit.

Comentarii

comentarii