Acasă Cultura Inteligența Materiei – cartea medicul neurolog și psihiatru, Dumitru Constantin-Dulcan, continuă să...

Inteligența Materiei – cartea medicul neurolog și psihiatru, Dumitru Constantin-Dulcan, continuă să îi fascineze pe timișoreni

1013
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi! Inteligența Materiei este lucrarea scrisă de medicul neurolog și psihiatru, Dumitru Constantin-Dulcan, apărută la editura Școala Ardeleană, continuă să îi fascineze pe timișoreni.

”Suntem aici, în acest colț de Univers, expresia ultima a evoluției. Mâna unui arhitect inteligent și nevăzut ne-a desprins din lut și ne-a construit după un plan din care transpare unicitatea sursei, treaptă cu treaptă, până la nivelul creierului capabil să se gândească pe sine.

Tot ceea ce s-a întâmplat, pentru noi s-a întâmplat. Suntem rezultatul tuturor evenimentelor fericite și triste care ne-au precedat și cauza celor ce ne vor urmă. Noi suntem cei ce lăsăm în urmă splendorile spiritului și ruinele nimicniciei, pentru că omul este singură ființă de pe Terra căreia i s-a dat să se implice în demersul naturii prin extensia inteligenței sale.

Această este responsabilitatea să de a fi. Omul nu poate trăi pur și simplu, nu poate avea doar o existența pasivă. Cu sau fără voia să, el se implică în fizică Universului. Prin gânduri, prin acțiune, prin faptele sale bune, prin faptele sale rele. Când adevărul acesta ne va pătrunde, abia atunci, în clipă astrală a devenirii noastre, se va aprinde în noi lumina inteligenței ce s-a regăsit pe sine după o lungă rătăcire pe cărări de Univers”, explică Dumitru Constantin-Dulcan.

”Inteligenţa materiei este unică în literatură ştiinţifică românească prin cantitatea de informaţie prezentată într-o sinteză integratoare ce vă face cinste dvs. şi culturii româneşti. A fost o reală plăcere intelectuală marcată de un interes crescând cu fiecare capitol nou parcurs. Este o mare onoare pentru mine că v-am citit”, scrie Romulus Vulcănescu – Scrisoare către autor, 13.

 

 

Comentarii

comentarii