Acasă Actualitate „Interimarul” Ovidiu Andriș, în pole-position pentru un mandat „plin” la conducerea Filarmonicii...

„Interimarul” Ovidiu Andriș, în pole-position pentru un mandat „plin” la conducerea Filarmonicii „Banatul”, după prima etapă cu note

DISTRIBUIȚI

Vineri, 20 ianuarie, comisia de concurs „secretă” de la Filarmonica „Banatul” a publicat notele acordate la prima etapă a probei de proiecte de management. Astfel, deși ambii candidați au fost declarați admiși, se pare că actualul director interimar Ovidiu Andriș are un avans de aproape trei puncte față de dirijorul Radu Popa. Proiectul primului a fost notat cu 9,76, în timp cel al celuilalt a primit 7,08. Etapa a II-a a acestei probe, cea de susținere a proiectelor de management în cadrul unui interviu, va avea loc vinerea viitoare. Teoretic, însă, se mai pot depune contestații.

Ar fi de menționat că anterior, la proba dosarelor, Radu Popa a fost inițial respins, dar admis în urma unei contestații. Între timp, acesta s-a adresat atât instanțelor de judecată, cât și Ministerului Culturii și Senatului României cu privire la presupuse „ilegalități”. Printre altele, acesta consideră că, încă din start, contracandidatul său a fost favorizat.

Ovidiu Andriș conduce Filarmonica „Banatul” din august 2021. Fostul director Ioan Gârboni picase, în luna mai, evaluarea activității manageriale în perioada 2017-2021. Ulterior, Gârboni contestase în instanță atât procedura de evaluarea a sa, cât și concursul lansat imediat după aceea. Nu a obținut decât o suspendare temporară a concursului. Suspendare care a venit la scurt timp după proba dosarelor, probă la care, de altfel, Ovidiu Andriș nu fusese admis.

Revenind la concursul curent, proba programată pe 27 ianuarie în sala de consiliu a primărie ar putea să fie și ultima din cadrul concursului. Teoretic, poate fi organizată și o „probă de departajare” pe 30 ianuarie, însă pare greu de crezut că cei doi candidați vor termina la egalitate. În ceea ce privește contestațiile, acestea pot fi depuse câteva zile după afișarea rezultatelor. Astfel, undeva prin prima parte a lunii februarie ar urma să fie anunțat și câștigătorul final al concursului.

Comentarii

comentarii