Acasă Eveniment Interlopul timișorean Mihălţan şi-a pierdut mâna în timp ce voia să arunce...

Interlopul timișorean Mihălţan şi-a pierdut mâna în timp ce voia să arunce în aer un bancomat din Italia

DISTRIBUIȚI

Jaful perfect s-a transformat într-un film de groază. Un infractor român şi-a pierdut un braţ după ce explozibilul pe care l-a folosit pentru a arunca în aer un bancomat din Italia s-a declanșat mai devreme. Complicii săi l-au lăsat abandonat în agonie şi au fugit. Bandele de români care folosesc metoda de jaf numită “marmota” au speriat Peninsula. Dar, culmea, a fost adus la noi de membrii mafiei italiene ‘Ndrangheta.

Tentativa de jaf a avut loc în noaptea de 3 spre 4 mai, în orașul italian Cattolica, din nordul ţării. Lucian Mihălțan, un cunoscut interlop din Timișoara, a fost membrul bandei care şi-a asumat misiunea de a arunca în aer bancomatul.

A folosit asa-zisa metodă marmota sau Devil’s Pizza, adică a strecurat un material explozibil în fanta bancomatului. Dar deflagrația a avut loc mai devreme decât se aștepta. Suflul exploziei i-a retezat braţul drept din umăr.

Carabinierii, care au venit de urgenţă, l-au găsit într-o baltă de sânge, părăsit de complicii săi.

Mihălţan făcea parte dintr-o gruparea de crimă organizată din vestul României care dădea spargeri în vile de lux. A fost închis şi eliberat, iar mai apoi a fugit din ţară.

Anchetatorii încearcă acum să afle de la el cine a mai participat la tentativa de jaf. Metoda folosită pentru a arunca în aer bancomatul a fost născocită de temuta mafie italiană N’Drangheta.

În 2019, o serie de explozii la bancomate a zguduit Timișoara, Arad sau Brașov la interval de câteva săptămâni. Jafuri similare au fost şi în sudul ţării, în Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi. Totul a culminat cu un atac chiar în centrul Bucureștiului.

Polițiștii constatau atunci ca ţara a fost împărțită în trei zone de bandele de criminali, şcolite în Italia. În 2022, ţinta au fost bancomatele din Mamaia şi Castelu. Aici, deflagrația a spulberat inclusiv geamurile secției de poliţie din apropiere.

Vinovaţii au fost prinşi după un nou jaf cu explozie, la Constanţa. Printre ei se număra şi Katia Sanginesi, o italiancă de 55 de ani, membră a temutei N’Drangheta. Doi ani mai târziu s-a întors roata. Interlopii români au început să arunce bancomate în peninsulă.

Un raport Europol arată că bandele de infractori români activează în prezent în tot vestul Europei. Au şi particularitatea lor – nu primesc în rândurile lor criminali de alte naţionalităţi.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii