Acasă Eveniment Interlopul Udrea Sorin şi complicii au fost trimişi în judecată de DIICOT

Interlopul Udrea Sorin şi complicii au fost trimişi în judecată de DIICOT

404
DISTRIBUIȚI

udreaInterlopul Udrea Sorin, supranumit “stăpânul oraşului”, şi complicii săi au fost trimişi în judecată joi de procurorii DIICOT Timişoara, după finalizarea rechizitoriului.

Udrea este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie, braconaj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Locotenenţii lui Udrea – Cosma Viorel, supranumit “Vio Blondu”, şi Samoilă Alexandru – sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, tâlhărie şi contrabandă, iar Stelian Mocanu, zis “Steli”, este acuzat de aceleaşi infracţiuni, plus şantaj. În sarcina lui Gavrilă Ciprian s-au reţinut infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Unul dintre fraţii Gazibara, Caius, cel care i-a înfipt sabia în umăr unui rival, a fost trimis in judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tentativă de omor calificat şi port fără drept a cuţitului în locurile publice, iar fratele său Darius, pentru constituire de grup infracţional organizat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Alte zece persoane, membre ale grupării Udrea, au fost trimise în judecată pentru infracţiuni similare. Poliţistul bănuit că l-ar fi sprijinit pe Sorin Udrea va fi cercetat, în continuare, în acest caz
La începutul lunii iunie, Udrea Sorin şi locotenenţii săi au fost reţinuţi pe un teren de fotbal de la periferia Timişoarei, în timpul unui meci, în urma unei operaţiuni a DIICOT Timişoara, la care au participat şi lucrători de la Combaterea Crimei Organizate şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Timiş, alături de “mascaţii” Jandarmeriei. Potrivit rechizitoriului, documentarea activităţii infracţionale a grupării a demarat în anul 2011, membrii acesteia acţionând în partea de vest a ţării, cu preponderenţă pe raza judeţelor Timiş şi Caraş Severin. Ridicarea lui Udrea şi a complicilor săi a fost legată de un incident violent, care a avut loc în zilele precedente în barul Ibiza, unde trei dintre membrii grupării sale (Ciprian Gavrilă, Caius şi Darius Gazibara) l-au atacat pe Tudor Stoiţi, victima ajungând la Spitalul Judeţean Timişoara cu o sabie înfiptă în umăr. Violenţele mafioţilor au continuat şi în Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean, fiind surprinse de camerele video montate în unitatea medicală.

Comentarii

comentarii