Acasă Stiri pe scurt Internetul vine în sprijinul agricultorilor din Timiş

Internetul vine în sprijinul agricultorilor din Timiş

441
DISTRIBUIȚI

“Conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), 7.100 de fermieri au accesat aplicaţia IPA Online şi au completat electronic declaraţia de suprafaţă, în vederea depunerii cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijn SAPS 2010, pentru o suprafaţă totală de aproape 177.400 de hectare ”, a informat APIA Timiş. Prin intermediul aplicaţiei IPA Online, accesibilă la adresa http://lpis.apia.org.ro/ , fermierii din Timiş şi din întreaga ţară pot realiza on-line operaţiunile de identificare şi digitizare a parcelelor agricole, stabilindu-şi astfel declaraţia de suprafaţă.
“Utilizarea acestei aplicaţii nu este obligatorie şi nici nu condiţionează acordarea sprijinului pe suprafaţă. APIA a dezvoltat aplicaţia IPA Online pentru a veni în sprijinul fermierilor, astfel încât să fie evitate erorile identificate în campaniile SAPS precedente, în ceea ce priveşte completarea cererii de plată”, a sublniat Lucia Ţepelea, din cadrul APIA Timiş.
Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA, personal, fiecărui fermier şi sub semnătura acestuia. Fiecare fermier care şi-a completat declaraţia de suprafaţă prin intermediul IPA Online trebuie să depună la Centrele APIA şi o cerere de plată. Informaţii pe www.apia.org.ro.

Comentarii

comentarii