Acasă Actualitate Intervenţie dificilă. Medicii au adus pe lume un bebeluş sănătos şi au...

Intervenţie dificilă. Medicii au adus pe lume un bebeluş sănătos şi au salvat viaţa mamei

DISTRIBUIȚI

O echipă de medici de la Spitalul Judeţean Arad a salvat viaţa unei femei de 34 de ani, însărcinată, care fusese diagnosticată cu uter polifibromatos. Medici au adus pe lume bebeluşul, în cadrul unei intervenţii dificile, şi au îndepărtat cinci noduli fibromatoşi de la mamă, scrie news.ro.

”Intervenţie deosebită în Blocul Operator al Secţiei Clinice Obstetrică-Ginecologie. O echipă medicală formată din ginecologi şi anestezişti a efectuat o intervenţie dificilă pentru a aduce pe lume un bebeluş şi, în acelaşi timp, pentru a salva viaţa mămicii. Pacienta, în vârstă de 34 de ani, a fost diagnosticată cu uter polifibromatos, reuşind să ducă sarcina la termen cu ajutorul tratamentului”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judetean Arad.

Potrivit sursei citate, medicii au adus pe lume un bebeluş sănătos, de trei kilograme, iar mai apoi au intervenit chirurgical pentru a extirpa cinci noduli fibromatoşi de la proaspăta mămică. Nodulii au avut dimensiuni diferite, dintre care unii de 14, respectiv 8 centimetri.

Din echipa medicală au făcut parte: prof. univ. dr. Cristian Furău, medic primar obstetrică-ginecologie; dr. Ioana Vornic, medic primar obstetrică-ginecologie; dr. Irina Henegariu, medic rezident obstetrică-ginecologie; dr. Adrian Ciurea, medic specialist ATI; dr. Octavia Raica, medic specialist neonatologie; asist. med. Mariana Lorinţiu; asist.med. Petru Horga.

Comentarii

comentarii