Acasă Actualitate INTERVIU. Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara: „Este timpul ca...

INTERVIU. Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL la Primăria Timișoara: „Este timpul ca Timișoara să își recapete statutul de altădată!” (P)

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu pune suflet în tot ce face pentru Timișoara și pentru timișoreni. Nicolae Robu este sufletist, apropiat de familie, de studenții lui și de oamenii alături de care lucrează. Este soț, tată, bunic, profesor, mentor, un om dedicat orașului în care trăiește. Pentru Nicolae Robu, valori precum familia, credința, comunitatea și națiunea sunt pilonii care stau la baza formării lui ca om, ca profesor și ca primar.

Care sunt principalele dumneavoastră obiective pentru Timișoara? Ce proiecte aveți în plan pentru a schimba orașul în următorii patru ani?

Toți timișorenii cu care vorbesc îmi spun același lucru: Timișoara trebuie să își recapete statutul de altădată! După ce s-a întâmplat în ultimii patru ani, când orașul nostru s-a degradat și a decăzut, este clar că a venit momentul ca Timișoara să redevină orașul frumos, curat, vibrant, care era odată. Pentru asta, este nevoie de un plan bine pus la punct și de proiecte gândite în așa fel încât să răspundă nevoilor actuale ale cetățenilor. În Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara am prevăzut obiective și proiecte pentru fiecare sector în parte. Voi moderniza orașul și îi voi reda strălucirea!

În primul rând, voi reduce taxele și impozitele locale, pentru că sunt de părere că cetățenii au fost îndeajuns împovărați de taxe și impozite mari. Cu toții, tineri, familii cu copii, pensionari, antreprenori au nevoie de o gură de oxigen.

De asemenea, unul dintre obiectivele mele este ca Timișoara să redevină un oraș atractiv pentru turiști, dar și pentru locuitorii săi. Pentru susținerea activităților și competițiilor sportive, voi construi noul Stadion „Dan Păltinișanu”. Pentru revitalizarea vieții culturale și pentru atragerea turiștilor, voi construi o sală polivalentă cu 16.000 de locuri. Toate aceste proiecte mari înseamnă investiții, înseamnă dezvoltare și vor schimba fața orașului și viața culturală și sportivă.

De asemenea, este timpul să aducem spitalele noastre din oraș la standardele europene. Am în plan să restaurez, să modernizez și să dotez cu aparatură de ultimă generație toate unitățile spitalicești care aparțin municipalității. Voi finaliza noua clădire a Spitalului de Copii, noua Maternitate a Spitalului Municipal și noul corp de clădire al Clinicii ORL.

Pe lângă toate acestea, voi moderniza unitățile de învățământ, voi construi noi parcuri în oraș și voi amenaja cartierele.

Ce veți face pentru a conecta Timișoara cu periurbanul și ce planuri aveți pentru fluidizarea traficului în oraș?

 Pentru Timișoara și pentru timișoreni, legătura cu periurbanul este foarte importantă. Am în plan închiderea inelelor 2 și 4 de circulație, realizarea noii conexiuni a sudului orașului, prin lărgirea străzii Bulevardul Sudului, și lărgirea bulevardelor importante la 4 și chiar 6 benzi. Voi construi și voi restaura poduri și pasaje, care leagă punctele aglomerate din extremitățile orașului de centru. Voi moderniza cu dublare calea ferată pe raza municipiului Timișoara.

Pe lângă conectarea Timișoarei cu periurbanul, este nevoie și de fluidizarea traficului în oraș, mai ales în zona de centru. Pentru a realiza acest obiectiv, voi moderniza sensurile giratorii, voi lărgi străzile și voi amenaja noi piste de biciclete.

Modernizarea infrastructurii rutiere intraurbane și de proximitate înseamnă, pentru șoferi, timp redus de stat în trafic. Mai mult, un oraș cu o infrastructură rutieră bine pusă la punct atrage investitori străini și se dezvoltă într-un ritm mai rapid.

Care sunt avantajele unei alianțe politice precum Alianța PSD-PNL? Cum vedeți dumneavoastră viitoarea colaborare cu Consiliul Județean Timiș și cu Guvernul României?

Alianța PSD-PNL înseamnă stabilitate și fonduri guvernamentale și europene. Pe plan local, o alianță PSD-PNL înseamnă o alianță puternică Primărie – Consiliu Județean.

Dezvoltarea municipiului nostru și a județului nu o să meargă cu frâna de mână trasă. Dimpotrivă, ambele – Timișoara și Timișul – se vor dezvolta într-un ritm accelerat, pentru că vor exista proiecte comune și va exista o strânsă colaborare între instituții. Un exemplu este legătura dintre Timișoara și zona periurbană – unde este nevoie de un parteneriat și o bună cooperare între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, pentru proiectele mari de infrastructură rutieră. 

Alianța PSD-PNL înseamnă stabilitate și susținere de la București, de la Guvernul României, ceea ce va aduce fonduri guvernamentale la noi în Timișoara și în județ. Proiectele de infrastructură din oraș cum sunt construcțiile mari nu se pot realiza doar cu fonduri de la bugetul local, este nevoie și de fonduri guvernamentale. Cu o susținere puternică din partea Guvernului României și din partea Consiliului Județean Timiș, Timișoara se va transforma și se va dezvolta în următorii patru ani. Va redeveni orașul de altădată, atractiv pentru turiști și iubit de locuitorii săi.

 Ce înseamnă sufletul unui oraș? Cum vedeți dumneavoastră o comunitate și ce trebuie să facă un primar pentru a se implica în viața comunității sale?

Cred cu tărie că inima unei comunități este formată din familii. Ca familist, ca părinte și bunic, ca profesor, apreciez familia, valorile creștine și normalitatea. Cred în libertate, cred că, în intimitate, fiecare om este liber să facă ceea ce-și dorește, dar nu sunt de acord cu manifestările care derivă de la normele creștine și de la normele bunului simț.

Valorile pe care s-au construit România și Europa trebuie păstrate, pentru că ele ne-au adus aici, ele au construit lumea în care trăim acum. Sunt de părere că un curent minoritar de orice natură nu trebuie să devină mai important decât valorile noastre de bază, decât normalitatea.

Rolul unui primar este de a face totul pentru oraș și pentru cetățenii săi, pentru toți cetățenii, nu de a promova o minoritate sau un grup social, economic sau politic.

Ca primar al Timișoarei, cred că este mai important ca banii de la bugetul public local, de la cetățenii plătitori de taxe și impozite, să meargă către proiectele de o importanță vitală pentru oraș: spitale, școli, creșe. Activitățile culturale trebuie susținute și ele, evenimentele frumoase, care ne promovează ca oraș în țară și în afara granițelor țării, dar nu manifestările care pătează imaginea orașului, care ne pătează simbolurile.

Susținerea exagerată a unor curente minoritare și promovarea progresismului cu orice preț nu reprezintă soluții pentru problemele cu care se confruntă timișorenii: taxe mari, frig în case, mizerie, gunoaie pe străzi etc.

Comandat de PNL Filiala Timiș (Alianța PSD-PNL)

Publicat de LOGOS CONSULTING SRL

CMF: 21240015

Comentarii

comentarii