Acasă Cultura Interzis minorilor! Unul dintre cele mai captivante spectacole: ”La comun”, la Teatrul...

Interzis minorilor! Unul dintre cele mai captivante spectacole: ”La comun”, la Teatrul Maghiar Timișoara

DISTRIBUIȚI

După un an de distanțare COVID, izolare, restricții și măști, când ați trăit ultima dată sentimentul de-a avea totul ”La comun” cu alți oameni: timpul împreună, casa, hainele, mâncarea, banii, dragostea; altfel spus, viața?

Teatrul Maghiar  de Stat „Csiky Gergely”  Timișoara vă invită să redescoperiți această senzație într-unul dintre cele mai captivante spectacole ale scenei timișorene  și să trăiți ”La comun” cu actorii săi două seri hippie,  în 22 și 23 mai 2021, de la ora 19.

Cel mai recent spectacol  al regizorului Radu Nica la Timișoara, pe un text scris de Thomas Vintenberg și Mogens Rukov,  propune  o dezbatere despre proprietate și familie în societatea de astăzi, pornind de la cazul adevărat al unui grup de intelectuali care decid în 1975 să trăiască împreună într-o comună, având drepturi și obligații egale. Erick și Anna formează un cuplu stabil și decid să încerce un experiment al traiului la comun cu alte cinci persoane cu aceleași convingeri ideologice.

În familia lărgită se petrece o criză în momentul în care Erick se îndrăgostește de o altă femeie, punând sub semnul întrebării conceptele de proprietate, solidaritate, cuplu  sau familie.  Reluarea spectacolului după 15 luni prilejuiește și un debut de rol: tânăra actriță Vadász Bernadett în rolul Emma. Alături de ea, din distribuție fac parte actorii Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Borbély B. Emília, Tar Mónika, Molnár Bence și Szabó Abigél, elevă la Liceul Teoretic „Bartók Béla”. Scenografia este creată de Ioana Popescu.

„Beneficiile traiului în comun sunt multe și ne lipsesc extrem de acut în zilele noastre, când suntem atât de însingurați, de alienați, însă reversul medaliei nu e defel de neglijat – relațiile interpersonale, mai ales în familie, se scurtcircuitează, iar rezultatele sunt imprevizibile și adesea traumatizante. La comun e, așadar, un bun stimul pentru reflecție asupra problemelor familiei în secolul al XXI-lea și a crizei societății de azi” , declară  regizorul Radu-Alexandru Nica .

Spectacolul este interzis spectatorilor cu vârste sub 14 ani. ”La comun” se va juca în Sala Mare a Teatrului Maghiar, cu 50% grad maxim de ocupare și respectarea strictă a tuturor condițiilor sanitare. Spectacolul este tradus  în limba română, la cască.  Biletele  sunt disponibile la casierie (orar: luni-vineri 10.00-13.00 și 16.00-19.00), sau  pe  pagina de web https://tm-t.biletmaster.ro/

 

 

 

 

Comentarii

comentarii