Acasă Actualitate Întreaga suprafaţă a judeţului Timiş – pe calculator

Întreaga suprafaţă a judeţului Timiş – pe calculator

DISTRIBUIȚI

GISDe acum înainte se va putea vedea mult mai uşor situaţia terenurilor din judeţul
Timiş pentru că se pune la punct GIS –ul judeţului. Este da fapt un sistem informatic geografic, o mare bază de date unde sunt cuprinse terenuri, PUZ-uri, PUG-uri, zone protejate, drumuri şi informaţii despre acestea. Sistemul este în „facere”. „Suntem într-o fază avansată de realizare a acestui GIS. Dorim ca la nivelul judeţului Timiş lucrurile să intre într-o normalitate. Vom putea analiza în calculator absolut întreaga suprafaţă a judeţului Timiş. Ne interesează toate aceste dezvoltări – PUZ, PUG.
Am început acum doi ani”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc. În momentul de faţă acest sistem este realizat în proporţie de 5-6 la sută, iar peste doi ani se va ajunge la 85 la sută. Este o bază de date enormă cu date reale şi actuale.
Sunt introduse hărţile topografice pe o scară de 1:25.000 care au o rezoluţie extrem de bună. Se pot calcula distanţe, se pot calcula arii, drumurile judeţene, căile electrice.
Şi proiectul centurii de ocolire a Timişoarei,proiectul autostrăzii, ariile protejate sunt pe acest sistem informatic. . În viitor, fiecare entitate din acest GIS va avea şi o descriere. Vor mai fi şi imagini din satelit. Vegetaţia, pădurile toate vor fi acolo. Sistemul se va actualiza şi se va încărca cu mult mai multe informaţii.

Comentarii

comentarii