Acasă Actualitate Întrebările arhitecților, urbaniștilor și peisagiștilor pentru candidații la Primăria Timișoara: Cum se...

Întrebările arhitecților, urbaniștilor și peisagiștilor pentru candidații la Primăria Timișoara: Cum se va rezolva problema PUG-ului Timișoarei? Viziunea despre noile construcții din Timișoara? Strategia pentru spații verzi?

DISTRIBUIȚI

Ordinul Arhitecților din România, filiala Timiș, Registrul Urbaniștilor din România și Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, filiala teritorială Vest, vor să afle soluțiile propuse de candidații la Primăria Timișoara pentru unele dintre cele mai mari probleme ale orașului în domeniile lor de activitate. Răspunsurile celor care vor să fie primarul Timișoara după alegerile din 27 septembrie sunt așteptate sub forma unui scurt material video.

Într-un comunicat din 11 septembrie, aceste asociații scriu: „Calitatea vieții în oraș este în mod direct influențată de spațiul public și de mediul construit. Având în vedere acest lucru, subscrisele asociații profesionale, cu atribuții legal stabilite în domenii direct legate de mediul urban,  doresc să adreseze public candidaților la funcția de primar al municipiului Timișoara următoarele întrebări:

Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala teritorială Timiș

În ultimi  30 de ani, în Timișoara nu s-a construit nici o clădire publică iconică, toate construcțiile reper ale orașului (Catedrala, Opera etc.)  sunt fie construite înainte de 1989 sau sunt investiții private.

Care este viziunea dumneavoastră legată de construirea, în viitorul apropiat, de către administrație a unor construcții publice care sa devină repere arhitecturale remarcabile?

Registrul Urbaniștilor din România (RUR):

În 2020 Timișoara are un Plan Urbanistic General (PUG) elaborat și aprobat acum 20 de ani. De 10 ani se lucrează la Noul PUG și nu există un orizont clar când se va aproba.

În contextul în care PUG-ul e un instrument esențial în dezvoltarea sustenabilă a orașului cum vedeți viitorul Timișoarei și ce veți face pentru remedierea situației?

Asociația Peisagiștilor din România-AsoP, Filiala Teritorială Vest (AsoP Vest)

Timișoara se confruntă cu lipsa de date reale legate de situația spațiilor verzi (suprafață, număr de arbori și starea lor starea fitosanitară, valoarea patrimonială și comunitară etc).

Care sunt soluțiile propuse pentru aducerea la zi a acestor informații și ce strategie de înverzire aveți pentru oraș?”

Comentarii

comentarii