Acasă Economic Întreprinzătorii debutanţi din Timiş, pe locul trei în înfiinţarea de SRL-D-uri

Întreprinzătorii debutanţi din Timiş, pe locul trei în înfiinţarea de SRL-D-uri

DISTRIBUIȚI

srl-d-logo jpgÎntreprinzătorii debutanţi în afaceri din Timiş dovedesc că sunt interesaţi de oportunitatea de a-şi deschide societăţi cu răspundere limitată (SRL-D), astfel că până la 31 iulie 2015 Oficiul registrului Comerţului a înregistrat 1.480 de firme care funcţionează aici, situându-se după Bucureşti (2.762 firme) şi Cluj (2.750 firme).
Programul de ajutorare a tinerilor debutanţi în afaceri a fost lansat 2011, iar la nivel naţional s-au creat 23.310 SRL-D-uri. Cei mai mulţi tineri au preferat să-şi deschidă mici afaceri în domeniul construcţiilor rezidenţiale sau nerezidenţiale, în transportul rutier de mărfuri, întreţinere şi reparare auto, comerţ cu amănuntul prin intermediul comenzilor, şi-au deschis restaurante sau saloane de coafură şi înfrumuseţare, dar au evitat să intre în afaceri în domeniul agro-zootehnic sau în industria grea.
Potrivit reprezentanţilor Oficiului teritorial pentru IMM-uri Timişoara, tinerii cu vârsta de până în 35 de ani pot depune cererile online până la epuizarea plafonului alocat, de 21 de milioane de lei.
‘Tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, echivalentul în lei, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care se face dovada surselor de cofinanţare”, spun reprezentanţii Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi cooperaţie Timişoara. Beneficiarii programului sunt scutiţi şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru cel mult patru salariaţi, care sunt angajaţi pe perioadă nedeterminată. De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă pe durata nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor şi să reinvestească anual cel putin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

Comentarii

comentarii