Acasă Actualitate Inundaţiile din Timişoara sunt ţinute sub control

Inundaţiile din Timişoara sunt ţinute sub control

DISTRIBUIȚI

În Municipiul Timişoara, datorită numeroaselor ploi căzute în ultimele zile s-a  constatat o creştere a nivelului apelor freatice cât şi la existenţa unui volum foarte mare de ape pluviale acumulat la periferia municipiului Timişoara care puteau produce inundaţii în câteva cartiere ale Timişoarei. Datorită intervenţiei operative a Primăriei Municipiului Timişoara cu ajutorul SC Aquatim SA şi a unor societăţi comerciale s-a reuşit gestionarea situaţiei, astfel încât în municipiul Timişoara  nu s-au produs inundaţii ale proprietăţilor.
S-a intervenit mecanizat în zona străzilor Cehov, Calea Martirilor, Apicultorilor, unde s-a reuşit preluarea apelor pluviale în exces în reţeaua de canalizarea menajeră de pe Calea Martirilor. De asemenea, în Cartierul Kuntz s-a intervenit mecanizat în data de 01.01.10, cât şi cu două motopompe în perioada 30.01.09 – 02.01.10.
O altă zonă cu probleme s-ar fi creat pe strada Bobâlna şi Aleea Ghirodei dacă nu s-ar fi intervenit cu două motopompe încă din data de 01.01.10. Acestea au funcţionat neîntrerupt şi mecanizat. Prin această intervenţie s-a evitat inundarea proprietăţilor din Timişoara şi a condus la scăderea nivelului apelor pluviale care, altfel, ar fi creat puternice inundaţii ale proprietăţilor din comuna Ghiroda.
 

Comentarii

comentarii