Acasă Actualitate Inundații în Timiș și Caraș Severin

Inundații în Timiș și Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara atenționează că, în după-amiaza de luni 26 decembrie 2021, ca urmare a ploilor căzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se înregistrează depășiri ale cotelor de atenție, aferente codului galben.

ABAB Timișoara a informat că aceste depășiri sunt pe râurile: Sebeș, la stația hidrometrică (sh) Turnu Ruieni, Șucu, din bazinul Bistra, la sh Poiana Mărului, Valea Mare, afluent al Bârzavei, la sh Reșița și pe Chizdia, afluent al Begăi, la sh Ghizela.

Deocamdată, dispeceratul ABAB Timișoara nu deține date despre pagube înregistrate în spațiul hidrografic Banat, ca urmare a creșterii nivelului apelor.

”Recomandăm populației din zonele aflate sub avertizare să nu circule sau să desfășoare activități în preajma apelor. Specialiștii ABA Banat monitorizează în permanență situația hidrologică din zona Banatului”, spune Sorina Neaga.

A fost reactualizată avertizarea hidrologică de COD PORTOCALIU pt râurile din bazinul superior al Begăi și afluenții din bazinul mijlociu, până marți, 28 dec, ora 12.00.

Codul portocaliu este valabil până marți, 28 dec, ora 24.00 și cuprinde râurile din bazinele hidrografice: Bega (bazin amonte SH Balinț si afluenții aval de SH Balinț), Bega Veche (bazin superior), Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior). Foto: râul Bistra, jud. Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii