Acasă Actualitate Învățăturile prefectului Ritivoiu pentru primarul Fritz

Învățăturile prefectului Ritivoiu pentru primarul Fritz

DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, i-a transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, cei șapte pași pe care poate să îi facă pentru a ieși (relativ) cu fața curată din scandalul steagurilor.

”Văd ca domnul Fritz începe să şovăie şi să dea înapoi pe chestiunea steagurilor. Că va verifica, că poate există o variantă legală şi sigură. E un început.

Îi dau eu mutările:

  1. Se cere un nou certificat de urbanism pentru steagurile amplasate. Se obține certificatul în două zile, nu ar fi prima dată în Primăria Timişoara. Doar ei şi-l dau.
  2. Se întocmeşte un proiect tehnic pentru catarge. Dacă se poate utiliza ceva din ce e montat, se utilizează. Dacă nu, cu materiale noi. Are Primăria bani de nişte catarge.
  3. Se obțin avizele necesare pentru autorizația de construire. Durează câteva zile, mă implic şi eu pentru urgentare, dacă e nevoie.
  4. Se obține autorizație de construire pentru steaguri în două zile. Nu ar fi prima dată.
  5. Se iese public: Oameni buni, Robu şi Culiță au dat-o de gard cu autorizațiile de construire, dar vă asigur că intersecțiile vor rămâne cu steaguri. Dați-mi două săptămâni răgaz, să le dau jos şi să mai torn o dată fundația, să n-avem probleme.
  6. Se aduc nişte cife de beton, se toarnă din nou fundația, se ridică steagurile şi catargele.
  7. Se anunţă alte şase steaguri ce vor fi montate în alte intersecții, în cursul acestui an, să spălăm ruşinea.

Toate acestea puteau fi făcute deja, dar mai bine mai târziu decât niciodată”, spune Ritivoiu.

Chiar dacă Fritz s-ar apuca de mâine de treabă, prefectul rămâne ferm poziții și spune că acțiunea de controlul a Prefecturii la Primăria Timișoara va avea loc după Paşte.

Comentarii

comentarii