Acasă Actualitate Invazia gunoaielor! Aceste mizerii infernale se află pe câmp, la 10 km...

Invazia gunoaielor! Aceste mizerii infernale se află pe câmp, la 10 km de Timișoara!

316
DISTRIBUIȚI

Ce mai fac nesimțiții! Această imagine terifiantă (foto, joi 11 februarie) este parte integrată din pusta județului Timiș, din zona Săcălaz, într-un mod șocant, chiar în aceste zile, cum rar poți vedea în zona Banatului.

Alex, care a făcut poza, a explicat: ”Welcome în 2021! O poză de pe un câmp în apropierea Timișoarei. Nu este o imagine doar cu grămezi de gunoaie aruncate pe teren, este o imagine a societății și legislației în care ne aflăm. E clar, gunoaiele sunt aruncate de constructori, firme care ,,debarasează tot” , dar complici sunt cetățenii, cei care își renovează casele și care în 90% din cazuri știu unde ajunge molozul și gunoiul, dar și administrația noastră.

Permiteți să dezvolt: îți renovezi casă, construiești casă și ți-ai scuturat buzunarele serios, așa că ai de ales dacă trimiți gunoiul pe câmp pentru 500 de lei sau la o firma autorizată pentru 5.000 de lei. În același timp, din dorința de-a fi mai catolici decât Papa și de frica asumării răspunderii, politicienii au decis că facem totul, totul ca în Germania, chiar dacă nu suntem acolo.

Legi există, dar nu se vede contextul României, nu se fac legi să ajute, se fac legi să se pedepsească și să putem arată cu degetul! La fel ca în fermele zootehnice, unde costă mai mult să incinerezi 1 kg de carne decât primești în magazin, așa se întâmplă și în cazul gunoaielor.

Chiar așa greu e să creezi 5 centre de colectare, gratuite, organizate de administrațiile locale/naționale în jurul marilor orașe? După aceea pe cei pe care îi prinzi le dai amendă, confiști mașina, tai mâna stânga etc. Oricum gunoiul ajunge pe câmp, oricum numărul celor prinși este infim!”, se revoltă Alex, care a făcut și fotografia.

În anul 2020 Comisariatul Judeţean Timiş a realizat un număr total de 606 controale planificate şi neplanificate, pe cele două domenii de activitate: Controlului Poluării şi Substanţelor şi Preparatelor Periculoase precum şi Arii Protejate, Habitate naturale, Biodiversitate, Biosecuritate.

Pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei de mediu în vigoare s-au aplicat în Timiș: 121 sancţiuni din care 81 amenzi în valoare de 1.696.500 lei și 40 de avertismente, precum și sancțiuni complementare din care 7 sistări de activitate și 1 Notificare de suspendare a actului de reglementare.

 

Comentarii

comentarii