Acasă Actualitate Invazia oamenilor străzii în Timişoara! Au ocupat o clădire părăsită, aflată în...

Invazia oamenilor străzii în Timişoara! Au ocupat o clădire părăsită, aflată în proprietatea primăriei

DISTRIBUIȚI

După invazia imigranţilor din Africa, peste Timişoara a dat şi valul de cerşetori şi oameni ai străzii veniţi din toată ţara, mulţi dintre ei copii, cu efecte dezastruoase asupra imaginii oraşului – Capitală culturală eurpeană.

Astfel, o clădire de birouri din proprietatea Primăriei Timișoara, de pe bv. General Dragalina nr. 18, părăsită de câțiva ani, a fost ocupată de oamenii străzii. Nu numai noaptea vin şi dorm, ci stau acolo şi în timpul zilei. Acum, clădirea a devenit un focar de infecţie. Înăuntru îşi fac inclusiv necesităţile. Încăperile sunt pline de gunoaie –hârtii, pet-uri, cartoane, haine vechi, mucuri de ţigări, doze de bere şi suc etc.

Interesant este că, miercuri 9 august, imediat ce ZIUA de Vest a sesizat Secţia de Poliţie nr. 3, un echipaj condus de agentul şef principal, Viorel Preda, a ajuns mai puţin de cinci minute şi a verificat situaţia. Mesajul oamenilor legii a fost că proprietarul clădirii (Primăria Timişoara) trebuie să facă sesizare pentru ca poliţia să deschidă un dosar de cercetare. Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, a fost şi el informat de problemă şi a spus că va face o plângere la poliţie. De asemenea, Poliţia Locală a înregistat cazul şi va începe cercetările.

Amintim că în urma constatărilor din teren și a sesizărilor primite de la cetățeani, polițiștii locali au demarat o campanie pentru identificarea, preluarea din stradă și predarea la centrele sociale a persoanelor care apelează la mila publică sau fac parte din categoria persoanelor fără adăpost. Numai săptămâna trecută, au fost depistate 37 de persoane în zone precum str. C. Brediceanu/H. Coandă, Calea Șagului, Parcul Petofi Sandor, Gara de Nord, Piața Libertății, str. V. Lucaci, Calea Sever Bocu, C. Martirilor/Mareșal Ctin Prezan, Piața Victoriei, C. Aradului/Miresei, str. Fructelor, Piața 700, Bdul Dâmbovița.

Problema este că nici Poliția Locală, nici serviciile sociale nu au bază legală pentru a-i obliga să stea în centrele de asistenţă socială, pentru a nu mai fi întâlniți pe stradă.

Comentarii

comentarii