Acasă Economic Investiţie de 25 de milioane de euro în primul proiect rezidenţial de...

Investiţie de 25 de milioane de euro în primul proiect rezidenţial de lux din Timişoara

374
DISTRIBUIȚI

Cartier Armonia

Dezvoltatorul imobiliar Borgo Italiano a anunţat demararea construcţiei primului proiect rezidenţial de lux din Timişoara, Cartier Armonia. Conceptul se adresează în special expaţilor şi managerilor din companiile multinaţionale prezente în Timişoara, iar investiţia totală însumează 25 milioane de euro, reprezentând, totodată, prima investiţie majoră în sectorul rezidenţial din Timişoara de la începutul crizei până în prezent.

Situat la Moșnița Nouă, Cartier Armonia va cuprinde 87 de unităţi locative de mari dimensiuni de tip vilă, duplex şi case înşiruite, cu suprafeţe construite cuprinse între 218 metri pătraţi şi 365 metri pătraţi şi grădină cu suprafeţe ce pot ajunge până la 1.100 metri pătraţi. Investiţia în noul complex rezidenţial, estimată la 25 de milioane de euro, cea mai mare în sectorul rezidenţial din Timişoara de la declanşarea crizei până în prezent, va fi asigurată din fonduri proprii ale dezvoltatorului. Achiziţionarea terenului, întocmirea proiectului, precum şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru demararea construcţiei au fost acoperite din fonduri proprii ale companiei, aceasta având resursele financiare necesare să dezvolte întregul proiect.
“Pentru a avea succes pe piaţa rezidenţială din Timişoara, credem că este necesar să oferim un nou standard în construcţie, în termeni de calitate, siguranţă şi sustenabilitate, la acelaşi nivel cu ceea ce se întâmplă în marile capitale europene. Nu ne-am propus să vindem case, ci un standard de viaţă. Suntem determinaţi să oferim un produs de reală valoare şi aducem drept garanţie experienţa şi profesionalismul de care noi, ca şi fondatori ai companiei, am dat dovadă în tot ce am întreprins până acum, în carierele noastre.“, precizează Michele Olivieri, unul dintre dezvoltatorii proiectului.
Proiectul va fi construit după conceptul densităţii scăzute, ceea ce presupune mai mult spaţiu verde, mai multă intimitate şi mai multă atenţie pentru mediul înconjurător. Cartier Armonia va regrupa 87 de unităţi locative, o zonă comercială şi un club privat. Vor fi realizate 18 vile, cu o suprafaţă construită de 365 mp şi un regim de înălţime P+2E, terasă de 39 mp şi grădină cu suprafaţa cuprinsă între 500 şi 1.100 mp, 13 duplexuri, cu o suprafaţă construită de 339 mp şi un regim de înălţime P+2E, terasă de 39 mp şi grădină cu suprafaţa cuprinsă între 500 şi 800 mp, 13 duplexuri, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi un regim de înălţime P+2E, terasă de 34 mp şi grădină cu suprafaţa cuprinsă între 400 şi 800 mp și 43 case înşiruite, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi un regim de înălţime P+2E, terasă de 17,5 mp şi grădină cu suprafaţa cuprinsă între 200 şi 500 mp.
Construcţia primei etape, constând din 27 de unităţi locative, a fost deja demarată şi urmează să fie livrată în prima parte a anului 2014, în mai puţin de 12 luni. Dezvoltarea întregului proiect se va întinde pe o perioadă de maxim 4 ani. Toate unităţile locative vor avea finisaje de lux. Proiectul va cuprinde peste 4 hectare de spaţii verzi, loc de joacă pentru copii, alei pentru biciclete, un Club privat cu restaurant propriu, sală de sport şi diverse spaţii de socializare. Ultima etapă constă în construcţia unei zone comerciale în parteneriat cu unul sau mai mulţi operatori de astfel de activităţi. Prin politica de preţuri, dezvoltatorul va căuta să găsească un echilibru între standardul ridicat al construcţiei şi materialelor folosite, caracterul exclusivist al cartierului şi realităţile de pe piaţa rezidenţială din Timişoara, astfel încât, în prima etapă, preţurile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmând să fie ajustate cu o creştere de 15% într-o a doua etapă.

Comentarii

comentarii