Acasă Actualitate Investiţie de aproape patru milioane de euro la Spitalul de Boli Infecţioase...

Investiţie de aproape patru milioane de euro la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara

DISTRIBUIȚI

Cu şase luni înainte de termen au fost finalizate lucrările de reabilitare a ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara. De asemenea, ambulatoriul beneficiază şi de echipamente medicale noi, de ultimă generaţie, necesare bunei funcţionări.
Valoarea proiectului este de 3.790.045,72 lei, iar partea de cofinanţare a Primăriei Municipiul Timişoara este de 95.348,73 lei. În urma lucrărilor au rezultat 18 cabinete, în suprafaţă utilă de 526,70 mp, echipate şi dotate la standarde europene. Condiţiile de lucru ale personalului medical încadrat în ambulatoriile de specialitate, respectiv Ambulatoriul de Boli Infecţioase şi cel de Pneumologie al spitalului, au fost îmbunătăţite, creând un mediu propice pentru prestarea serviciilor medicale în incinta acestuia. Totodată, datorită echipamentelor performante, de ultimă generaţie, cu care ambulatoriul a fost echipat, implementarea acestui proiect va conduce la sporirea gradului de accesibilitate al cetăţenilor la o infrastructură de sănătate aliniată la standarde europene.
Ca urmare a reabilitării şi dotării ambulatoriului, centrul de greutate al tratamentului medical se va muta din spital (unde costurile sunt mari) către ambulatoriu, astfel încât majoritatea cazurilor să fie rezolvate aici, iar internările să se facă, în cazurile grave, chirurgicale, cât mai aproape de ziua intervenţiei, reducându-se astfel durata spitalizării. Patru cabinete de pneumologie au fost nou înfiinţate şi utilate, iar alte cabinete – cum sunt cele de boli infecţioase, alergologie, ecografie, recoltări analize, laboratorul de bronhoscopie, de consiliere psihologică şi informaţii – au fost renovate şi echipate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Astfel, au fost create 21 de locuri de muncă, pentru 7 doctori, 10 pentru personalul auxiliar. Este un proiect finanţat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.

 

Comentarii

comentarii