Acasă Actualitate Învestirea lui Dominic Fritz se amână. Trei contestații depuse

Învestirea lui Dominic Fritz se amână. Trei contestații depuse

DISTRIBUIȚI

Validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei a fost contestată în instanță. Până când nu se vor soluționa cele trei cereri, nu se va putea desfășura ceremonia de învestire, inițial programată pe marți, 27 octombrie. Fritz stă, totuși, mai bine decât omologul său, noul primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan, care are 52 de contestații făcute la validarea mandatului, făcute de contracandidata Gabriela Firea.

Contestațiile au fost depuse de Adrian Popescu, candidat ALDE la Primăria Timișoara la alegerile din 27 septembrie, Călin Narcis Petrescu, fost DJ la Radio Timișoara, și Monica Hărmănescu,  cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara. Primele două contestații au fost depuse miercuri, ultima, joi.

Contestaţia va fi judecată la Tribunalul Timis, însă deocamdată nu a fost stabilită data şedinţei.

Dominic Fritz urma să fie învestit în funcţie, marţi, în data de 27 octombrie a.c., însă preluarea mandatului va fi amânată.

Candidatul USR-PLUS, Dominic Fritz, a fost ales în funcţia de primar al municipiului Timişoara cu 49.191 voturi, adică 52,66% din voturi.

“Consider ca alegerea d-lui Dominic Samuel Fritz in functia de Primar al Municipiului Timisoara s-a facut cu incalcarea Legii 115 / 2015 si a Constitutiei Romaniei, el neavand dreptul de a candida in unitatea administrativ-teritoriala Timisoara, cata vreme nu are domiciliul in Timisoara, asa cum o cere legea si nici macar rezidenta permanenta in Timisoara, cum, in opinia mea, s-ar putea accepta prin asimilare la limita.

Domiciliul nu poate fi in niciun caz asimilat cu o adresa pentru care Inspectoratul General pentru Imigrari emite un Certificat de Inregistrare cu titlu implicit temporar – asa cum are dl. Dominic Samuel Fritz, pentru ca asta ar insemna o crasa discriminare pozitiva a cetatenilor straini in raport cu cetatenii romani si implicit o incalcare flagranta a art. 16 alin. (1) din Constitutia Romaniei”, spune avocatul Adrian Popescu, care a candidat din partea ALDE la functia de primar al Timisoarei.

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, spune că noua metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS, inventată la București, unde au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații, se repetă și la Timișoara.

”În 21 și 22 octombrie au fost depuse 3 contestații împotriva validării mele ca Primar al Timișoarei.

Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu!

Adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR PLUS. Se întâmplă la București, unde au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații,  și se repetă și la Timișoara.

Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil.

Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor.

Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, spune Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii