Acasă Economic Investiția de 30 de milioane de lei de la Aeroportul din Timișoara...

Investiția de 30 de milioane de lei de la Aeroportul din Timișoara e apropie de final

759
DISTRIBUIȚI

Lucrările de la Aeroportul din Timişoara se apropie de final. 30 de milioane de lei au fost investite aici pentru ca acesta să se ridice la standardele europene. Viitorul terminal pentru sosiri externe va deservi mai mult de 500 de pasageri simultan.

Din momentul în care noul terminal de sosiri externe va deveni operațional, la mijlocul iunii iunie, timpii de așteptare în aeroport se vor reduce la jumătate.

În construcția de 5.000 de metri pătrați vor putea fi deserviți simultan peste 500 de pasageri la cele 10 cabine ale Poliției de Frontieră, iar fluxurile de bagaje sunt foarte bine puse la punct. Va fi aproape imposibil ca vreunui pasager să i se mai rătăcească bagajele.

Fiecare bandă este independentă și poate funcționa optim cu până la 250 de bagaje. Asta înseamnă că se pot procesa simultan trei curse.

Lucrările au început în 2019, iar valoarea investiției este de 30 de milioane de lei. Nu este singura investiție importantă care se pregătește la aeroportul din Timișoara. Urmează terminalul de plecări externe, o construcție de 12.000 metri pătrați cu o valoare de 185 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii