Acasă Actualitate Învăţământ în stil american, la 5 kilometri de Timişoara

Învăţământ în stil american, la 5 kilometri de Timişoara

DISTRIBUIȚI

FOTO

La cinci kilometri de Timişoara, în apropierea Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”, pe raza comunei Ghiroda, într-un loc liniştit, propice exerciţiului instructiv-educativ, cu toate facilităţile unei şcoli europene moderne, se află Şcoala şi grădiniţa „Bunul Păstor”, înfiinţate după model american, în cadrul Asociaţiei Creştin Misionare şi de Caritate „East European Missions”, în toamna anului 1998.

Managerul Fabian Olariu a precizat că ineditul instituţiei constă în faptul că, la data înfinţării şcolii, sistemul de predare era unic nu numai în Timiş, ci în întreaga ţară – un profesor preda la 10 elevi. Şcoala avea două grupe de grădiniţă şi o clasă I, de care se ocupau 3 cadre didactice.

Pe măsură ce au trecut anii, numărul copiilor a crescut. În anul şcolar 2000 – 2001, în şcoală funcţionau grădiniţa şi clasele I – III din ciclul primar. În luna ianuarie 2001, a avut loc inspecţia Comisiei Naţionale de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar. Atunci s-a obţinut un punctaj mare, precum şi autorizaţiile de încredere pentru grădiniţă şi ciclul primar ce au fost înregistrate cu data de 31.01.2002.

Începând cu anul şcolar 2002 – 2003, s-a format prima clasă a V-a, pentru care s-a obţinut de asemenea autorizaţia de încredere înregistrată cu data de 14.11.2002.

În prezent, există două cicluri de învăţământ: preşcolar şi primar. „Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat să reîncepem cursurile pentru gimnaziu, oferind astfel continuitate elevilor care studiază la şcoala noastră, totul depinzând de numărul de copii recrutaţi pentru a urma cursurile gimnaziale”, a precizat Olaru.

Grădiniţa şi şcoala „Good Shepherd” există pentru a oferi un mediu benefic, unde elevii primesc o educaţie de calitate, bazată pe adevăruri biblice, care îi va echipa pentru trăirea unei vieţi bazată pe principii solide. „Oferim această educaţie familiilor care au început deja să-şi educe copiii acasă într-un spirit creştin şi care doresc să continue în acelaşi fel. În cadrul activităţii noastre, aplicăm programa de stat în paralel cu o programă în limba engleză. Noi dorim să-i pregătim pe copii pentru viaţă, oferindu-le o bază etică creştină solidă şi principii puternice trăsăturilor de caracter. Limba engleză se predă intensiv după o programă elaborată în şcoală şi respectând curriculumul pentru vorbitorii nativi din SUA”, a precizat Pavel Ursu, directorul instituţiei.

Comentarii

comentarii