Acasă Actualitate Ioan Gârboni, fostul director al Filarmonicii Banatul, a pierdut definitiv procesul cu...

Ioan Gârboni, fostul director al Filarmonicii Banatul, a pierdut definitiv procesul cu Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ioan Gârboni, fostul director al Filarmonicii Banatul, a pierdut definitiv procesul prin care cerea suspendarea deciziei prin care primarul Dominic Fritz a aprobat rezultatul evaluării sale de la final de mandat.

Ioan Gârboni ar fi trebuit să fie schimbat din funcția de director al Filarmonicii Banatului, în august 2021, după 15 ani petrecuți în fruntea instituției.

La evaluarea sa de la final de mandat, care a avut loc în 26 aprilie 2021, a obținut nota 8,70, lipsindu-i doar 30 de sutimi pentru a putea prezenta un nou proiect de management. Din comisia de evaluare numită de Primăria Timișoara au făcut parte directorii de la Filarmonica Satu Mare și Filarmonica Brașov, dar și consilierul local Răzvan Stana (USR-PLUS).

Nemulțumit că primarul Timișoarei a aprobat rezultatul acestei evaluări, cu nota 8,70, ceea ce a dus la organizarea concursului pentru un nou director, Ioan Gârboni a dat în judecată atât Municipiul Timișoara, Consiliul Local Timișoara și pe primarul orașului nemulțumit de evaluare.

Miercuri, 22 iunie, judecătorii de la Tribunalul Timiș s-au pronunțat definitiv, respingând recursul formulat de Ioan Gârboni împotriva Sentinței civile nr. 1107/26 Noiembrie 2021 pronunțată în dosarul nr. 2618/30/2021 de către Tribunalul Timiș. Gârboni este obligat să le plătească pârâților – în acest caz Municipiul Timișoara, primarul Timișoarei și Consiliul Local Timișoara – 100 de lei cheltuieli de judecată.

„Respinge, ca nefondat, recursul incident formulat de recurentul-reclamant Garboni Ioan Coriolan împotriva Sentinței civile nr. 1107/26 Noiembrie 2021 pronunţată în dosarul nr. 2618/30/2021 de către Tribunalul Timiş în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Municipiul Timișoara, primarul Municipiului Timișoara, şi Consiliul Local al Municipiului Timișoara, având ca obiect – anulare act administrativ. Admite recursul formulat de recurenţii-pârâţi Municipiul Timișoara, primarul Municipiului Timișoara şi Consiliul Local al Municipiului Timișoara împotriva aceleiaşi sentinţe. Casează în parte sentinţa recurată, iar, în rejudecare: respinge în tot acţiunea. Obligă recurentul-reclamant la plata sumei de 100 lei cheltuieli de judecată către recurenţii-pârâţi. Definitivă. Pronunţată azi, 22.06.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia instanței.

Comentarii

comentarii