Acasă Actualitate Ioan Gârboni, schimbat de la conducerea Filarmonicii Banatul, după o notă prea...

Ioan Gârboni, schimbat de la conducerea Filarmonicii Banatul, după o notă prea mică la evaluarea pe 2017 – 2021

DISTRIBUIȚI

Ioan Corioloan Gârboni, actualul manager al Filarmonicii Banatul, a trecut prin evaluarea activității manageriale pentru perioada 2017-2021. Nota obținută, de 8,70, nu îi mai permite, în mod normal, să continue la conducerea instituției de cultură. Acesta ar fi avut nevoie de o notă mai mare sau egală cu 9.

„Evaluarea a fost realizată în baza legislației în vigoare, și anume: OUG 189/2008, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul Ministerului Culturii nr. 2799/2015, cu modificările și completările ulterioare și Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr. 77/2016 privind Regulamentul-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului instituţiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Comisia de evaluare a fost desemnată prin dispoziție a primarului și a fost compusă din reprezentanţi ai autorităţii, în proporţie de o treime, şi din specialişti în domeniul de activitate al instituţiei, în proporţie de două treimi”, transmit reprezentanții primăriei.

Concret, parte din comisie au fost Kovács Emőke, manager Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, Ioan-Dragoș Dimitriu, manager Filarmonica Brașov, și Răzvan Stana, consilier local USR PLUS, președinte al Comisiei V – pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Muncipiului Timișoara. De menționat că, de profesie, Stana este medic veterinar.

Managerul și-a prezentat un raport de management de 193 de pagini, care pare că nu i-a impresionat pe membrii comisiei, motiv pentru care a primit și o notă care nu îi permite să continue. Dacă lua o notă mai mare sau egală cu 9, acesta ar fi putut prezenta un nou plan de management, în conformitate cu Ordinul Ministerului Culturii nr. 2799/2015. Ioan Gârboni a depus inițial o contestație, care i-a fost respinsă, iar luni, la ora 15.00 a fost afișat rezultat final. Acum, singura sa soluție ar rămâne atacarea în instanță a evaluării.

Comentarii

comentarii