Acasă Eveniment Ioan Holender susţine o conferinţă la Timişoara, de Ziua Universităţii de Vest

Ioan Holender susţine o conferinţă la Timişoara, de Ziua Universităţii de Vest

409
DISTRIBUIȚI

holdenderMarţi, 21 mai 2013, de la ora 18.00, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara va avea loc conferinţa cu titlul „Artă, cultură şi spiritualitate”, susţinută de Ioan Holender.

Evenimentul se desfăşoară cu ocazia Zilei Universităţii de Vest din Timişoara, fiind organizat de instituţia de învăţământ superior, membră a Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană, cu sprijinul Rotary Club Cetate.

Ioan Holender s-a născut în 1935, într-o familie de evrei din Timişoara. S-a mutat la Viena în anul 1959, unde a absolvit Conservatorul de Stat. În 1988 a devenit secretar general al Operei de Stat din capitala Austriei, iar în 1992 a fost numit director al instituţiei, funcţie pe care a ocupat-o până în 2010. În prezent este preşedinte şi director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu” de la Bucureşti şi preşedinte al Asociaţiei „Timişoara – Capitală Culturală Europeană”. De-a lungul timpului, a fost onorat cu numeroase distincţii, printre care: Officier de L‘Ordre des Arts et des Lettres, Franţa (1999), Österreichisches Ehrenkreuzes für Wissenschaft und Kunst 1. Klasse, Membru de onoare al Academiei Române.

Comentarii

comentarii