Acasă Administraţie Ioan Hudrea este pregătit să readucă Buziașul pe linia de zbor

Ioan Hudrea este pregătit să readucă Buziașul pe linia de zbor

DISTRIBUIȚI

Zilele avionului 2

Nu  există bănățean care să nu fi auzit de orașul Buziaș. Situat în zona de vest a României, la 33 de kilometri de Timișoara și 22 de municipiul Lugoj, micuțul orășel bănățean se bucură de o mare popularitate în rândul oamenilor. Izvoarele de apă minerală, parcul dendrologic și celebrul ”baravion”, sunt câteva dintre principalele atracții ale stațiunii.
Dacă cele mai multe dintre clădirile situate în parc, unele din perioada Imperiului Austro-Ungar, zac în paragină, iar starea parcului și a aleilor nu este cea mai potrivită, nu același lucru îl putem spune despre ”baravion”-ul, care în anul 2004 a trecut în proprietatea unei firme locale.
Despre unul dintre principalele obiective turistice ale zonei, trebuie să spunem că, potrivit unei legende, a aparținut lui Gheorghe Gheorghiu Dej, șeful statului comunist, care l-a folosit pentru diferite deplasări interne și externe în perioada 1948 – 1965.  Nimeni nu poate confirma acest lucru, cert este însă că la Buziaș a fost adus în anul 1978, în stare de funcționare, și amenajat ca ”aviabar”.  După anul 1990 a intrat în paragină. Aparatura de bord a fost furată, în vreme ce mai multe piese de mobilier și elemente ale avionului, au ”dispărut”.
1 4
În timp, aparatul de zbor a devenit un loc  al persoanelor fără adăpost, însă în anul 2005 a prins din nou aripi.  Omul de afaceri Ioan Hudrea, născut și crescut în Buziaș a vrut să ”înalțe” din nou avionul, chiar dacă trecătorii l-au privit la început cu suspiciune.
”Turiștii care treceau prin zonă, auzind cum se lucrează, erau convinși că îl tăiem să îl ducem la fier vechi. Anul următor, când au trecut prin zonă, au fost încântați de ce au văzut”, a spus Ioan Hudrea. Acesta  a investit în micuțul aparat de zbor, transformându-l într-un restaurant cochet, cu terasă și bar, în vreme ce cabina piloților a devenit un separeu, râvnit mai ales de cei care caută un strop de intimitate. Proiectul este unul ambițios, pentru că Ioan Hudrea vrea să modernizeze și ”turnul de control” aflat lângă avion, un fost turn de apă.
”Vreau să îl înalț și să îi dau aspectul unui turn de control. Voi amplasa măsuțe, iar drumul până la aparatul de zbor va fi amenajat asemeni unei piste de aeroport. Am planuri mari”, a spus omul de afaceri, care  vreme de aproape zece ani a fost și managerul Centrului Medical Clinic de Evaluare și recuperare pentru copii și tineri ”Cristian Șerban” Buziaș.  Ioan Hudrea a hotărât la începutul acestui an  să  candideze pentru funcția de primar al orașului.
”Provin dintr-o familie de oameni muncitori. Părinții mei au făcut tot posibilul ca să urmez o facultate, și am reușit. Sunt absolvent al Facutății de Mecanică și al Facultății de Științe Economice. Am urmat un curs postuniversitar de management economic și unul de management spitalicesc. Eu nu vreau să devin primar pentru că am nevoie de ceva. Eu chiar mă consider un om realizat, cu experiență în instituțiile publice, mai ales că de 16 ani sunt consilier local. Însă vreau să fac mai mult pentru oamenii din Buziaș. În 2004, când am preluat avionul din oraș, aparatul de zbor se afla într-o stare groaznică. În primul rând a trebuit să îl igienizăm pentru că era un loc de refugiu pentru oamenii străzii. Acum arată altfel, e plin de oameni, de viață, e unul dintre locurile cele mai frumoase. Atrage mulți turiști.  Vreau să fiu un primar pentru ceilalți, nu pentru mine. Eu nu vreau să plec. În 24 de ani am schimbat doar două locuri de muncă, iar banii câștigați i-am investit aici, în Buziaș. Vreau să atrag investitori străini și fonduri europene, pentru că orașul are un potențial extraordinar. Până acum nu s-a făcut acest lucru și din păcate, rezultatele se văd cu ochiul liber. Oamenii fac naveta, aleile din parc sunt pline de gropi, cele mai multe dintre clădirile din parc sunt în paragină fără ca proprietarii să fie sancționați. Eu nu promit rețele de apă și canal, trotuare și alte lucruri de genul acesta care sunt normale pentru secolul XXI. De ce le promit alții, de ce ele nu există? Să răspundă locuitorii Buziașului la această întrebare. Eu  promit că voi atrage investitori și fonduri europene care vor schimba complet orașul. Banul public va fi cheltuit cu mare atenție și voi avea grijă să am o colaborare excelentă cu Societatea Comercială de Tratament Balnear. Împreună, putem reuși. Pentru asta însă trebuie să existe colaborare, pentru a da Buziașului, oraș și stațiune, strălucirea de altădată”, a declarat Ioan Hudrea, candidat la Primăria Buziaș. În parcul dentrologic se află și o clădire în care a fost cazat Împăratul Imperiului Austro-Ungar, Franz Josef. Aceasta, ca și multe altele se află în paragină. Așteptând ca un om gospodar să  le redea măcar o  parte din strălucirea de care s-au bucurat odată. În vremuri în care, domnițe cochete se plimbau însoțite de domni stilați pe aleile parcului, în acorduri de muzică clasică.
DSCF6479
13063003 425524527647011 538623957508864094 o
DSCF6472
DSCF6473
DSCF6483

Comentarii

comentarii