Acasă Actualitate Ioan Lucian Mureşan, fostul soţ al Ritei Mureşan, trimis în judecată de...

Ioan Lucian Mureşan, fostul soţ al Ritei Mureşan, trimis în judecată de DNA pentru vânzarea la fiare vechi a instalaţiilor fabricii Solventul Timișoara

506
DISTRIBUIȚI

Potrivit portalului instanţelor, au fost trimişi în judecată Ioan Lucian Mureşan, Laurenţiu Ionuţ Niculescu, Lavinia Narcisa Niculescu şi Aurelia Postole, precum şi firmele SC Inter Industries Management SRL, SC Profuture SRL, SC Blue Star Group SRL, SC Go Invest RNG SRL şi SC Metal Trade RNG SRL.

DNA Constanţa l-a trimis în judecată pe omul de afaceri Ioan Lucian Mureşan, fostul soţ al creatoarei de modă Rita Mureşan, într-un dosar de evaziune fiscală, în legătură cu vânzarea la fier vechi a instalaţiilor combinatului „Solventul” Timişoara.

Conform unui comunicat al DNA, SC Inter Industrie Management a achiziţionat, în anul 2008, instalaţiile aflate pe platforma fostei fabrici „Solventul” din Timişoara, acestea urmând a fi valorificate ulterior ca deşeuri metalice.

În acest context, în perioada 2009-2011, inculpaţii trimişi în judecată ar fi creat un circuit comercial şi financiar fraudulos constând în vânzări – cumpărări fictive reciproce, succesive, de servicii şi bunuri (mijloace fixe şi deşeuri aparţinând fostului combinat „Solventul” Timişoara), arată comunicatul DNA Constanţa, citat de Stiripesurse.

DNA susţine că inculpaţii au produs un prejudiciu de 19.696.602 lei

Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, de venituri şi cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Acţionând în această manieră, inculpaţii ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de 19.696.602 lei (din care impozit pe profit 9.004.161 lei şi TVA 10.692.441 lei), sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză.

Într-un context asemănător, inculpaţii au pus în aplicare un circuit comercial şi financiar fraudulos, prin care SC Inter Industries Management SRL ar fi obţinut pe nedrept suma de 405.663 lei, cu titlu de rambursări TVA, aferente perioadei 01.11.2009 – 31.12.2011. Această sumă de bani a fost refuzată la plată de organele fiscale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Potrivit unor articole din presă, Ioan Lucian Mureşan a făcut parte de Consiliul de Administraţie al AVAS şi este un specialist în vânzarea la fier vechi a unor coloşi industriali construiţi în timpul comunismului. El a fost căsătorit cu creatoarea de modă Rita Mureşan, cu care are doi copii.

Comentarii

comentarii